Sunday, January 31, 2016

Taaruf Week UIA #RoadToDegree

Hi everyone? Hahah. Taaruf Week went well for me. Entah lah. Mcm bad week pun ada but it's okay bc hey? I survived! *pat myself* Sooooo yeah I'm still alive! Alhamdulillah. Berakhir sudah Taaruf Week yg perfect- well, perfect for me. Hehe. Day 1!
Aippp. Ofcs la tak tinggal my Bae---max hiks. Besau nau baymax..
(Taaruf = Suai kenal) Huhuw. Alhamdulillah qila dah seminggu dah dekat UIA :p *pat myself* Tak banyak gambar bc i love video more than pictures :p Video qila dekat snapchat je hihi.
Hahahaha ingat mcm stress kan, jumpa je kengkawan lupa terus kesedihan melanda kihkih.



Penat oi pagi pagi lepas subuh tak tidor balik. Serious oi. Ngantuks sikit :( He he he. And Qila gerak bersama my one and only KakCha dan UMI!!!!!!! Pastu settle kan matric card! Hahahahaha qila senyum sememangnya hodoh la eee benci betul la. Gambar passport qila semalam pun hodoh weh. Eeeeeee benci. Hahahaha. But whatever. Matric card je pun. Ala, 4 tahun je pun. Takde orang tengok pun kan. Hahahaha.

Terus siap untuk Taaruf Week petang tu jugak lah. Kena pakai tudung putih for 4 freaking days. Uia, seriously?!

Muka pepagi nak breakfast vs lepas masuk Hall dengar briefings.
Jumpa pulak sepp sepp geng dedulu pulak dah. Hahahahahaha. Best! Day 2!

And qila terus skip last day haha! Pagi ada walk-athon omg nasibaik qila survived. Hahahah.

Squad  diva goals huh?
Penat gila la taaruf week ni :( Dengar briefings je. Tapi penat tu ya ampun. 
Petak bontot duduk berejam. Hahahahah!

And last....but not least. We are officially students of IIUM wuhuw! 
Welcome to the garden of knowledge and virture wuhuw! 
Tunggu lah lagi 4 tahun nak tangkap gmbr dkt sini. Harap makin kurus la ekeke.
Haih. So now, dah kena start study very.....very hard :( Aaaa takut! Hahahah.
I'll blogwalk later hugs! Sorry hehe. And next post maybeeeeee on Taaruf Week full version untuk tolong junior. Gitew :p Ahaks.

Saturday, January 30, 2016

Tips study :)

So obviously...... This is... Tips study by me he he he.
Sebab harini last day Taaruf Week yay! & sebab class dah nak start so nak cari semangat study hehe.

Ok fine fine result qila haritu takde la gempak hahahahah cukup cukup makan je but still i find this tips yg sangat membantu saya untuk cukup cukup makan hahahahah so i would love to share with all students out there some study tips as it might help to improve nowadays students academic performance wuhuw! Lets get started! 

FIRST AND FOREMOST GI AMIK AIR WUDHU'!!!!!!
Letak tangan dekat dada, pasang niat. Sesungguhnya aku belajar kerana Allah. Okay?
Ingat, Allah yang suruh kita belajar. Hugs!

Before class starts, you should

1. READ UP ON TOPIC so that bila masuk topik baru takde la hegeh lembab tak tahu apa apa. At least selak pun jadi lah huhu.

2. MUST HAVE PROPER BREAKFAST in the morning. A cup of  hot chocolate, Milo, Oligo Coco, Ovaltine is good enough to supply some energy for ur body ;)

During the lessons, be attentive

3. Involve yourself in class. Jgn membisu je nanti tahu tahu dah tertidor hahah! If it is the time to speak, u should speak out! Pssst. Honestly, this is so hard for meh hahahah self confidence pls come to me pls baby

4. Not to forget, take down notes!!! Conteng sikit sikit pun jadi la sbb some lecturers cakap WAY TO FAST so kena pepandai la buat symbol ke, icon ke, teehee! Shortform yg kita sendiri paham sebab siapa lagi nak baca notes tu kalau bukan diri sendiri kan?!?!! :')

After class

5. you must TRY YOUR BEST to complete your homework pls! Bcs indeed some students balik je terus tidor pastu lupa buat hw. Haih! Mohon siapkan secepat mungkin! (maybe u could make a deal with yourself;; kalau siap hw boleh tgk satu movie!) Ha at least siap gak kan.

6. Make some colorful&review notes for your ownself :) 

7. Kalau malas nak buat yg ^atas^ tu, make some reference if u do not completely understand any topic. I mean u can google them *wink* tgk youtube etc.

8. Form a study group so that you and your group could share ideas on studying.
(OPTIONAL i guess bcs girls cannot study without having some chitchat which could lead to gossiping) huhuhu. But seriously it is optional bcs me myself pun tak buat bcs i love to study by my own hehe. Kalau dah susah baru nk cari kawan hahahahh i mean takmo nyusahkan kawan hehe gituw. Dongibap!

Okay i really hope these study tips that I hv given to all of u might help u from now.
Whatever u do, do it GOOD!
May all of us can improve ourself to change this world for better!
P/s: Maintaining a v. good CGPA is indeed very stressful. Every semester has been a torture. But of courses, it's worth it! And to maintain a good CGPA, u need to consistently do well for your coursework, understand the lessons & elaborate thoroughly in your exams! :) All the best, dearself :)

Sunday, January 24, 2016

5 cute-romantic-mustwatch book-to-movie adaptations

Haha yes! Im so gonna do this muahaha! Sorry kalau ada yg menyampah but honestly? I COULDNT CARE LESS. hiks. Okay. Since qila dah cuti mereput dalam rumah for idk 2 months? Hahaha I just cant stop searching for these kind of genre movies. (hopeless romantic?) hell yeeah.

Okay! Anyway!? Sorry tau qila malas nak bagi trailer hihi. Beautiful movies starts now 😍😊💞

FLIPPED (2010) - by Wendelin Van Draanen
this movie is sosososoooooo damn cute :( cerita ni pasal family, love, avenged, hatred, life and yes. Love ;) hiks. Sangat recommended kihkih. Sebab no +18 punya scene hihi. Sangat sangat cute! Pls tengok hihi. Sooo many morals yang qila dapat hehe. Pasal how we treat oku people, best best best!

THE LONGEST RIDE (2015) - Nicholas Sparks :')
Ohoho this one. One of the best. Seriously. Ada 2 love story. Haih. Must watch! :( Best sangat sangat lah hihi. Pasal cowboy handsome nak mati and a nerd student girl yang dilemma nak sambung interns orrrrr support boyfriend dia hihi.

PS: I LOVE YOU (2007) - Cecelia Ahern!
I loved you yesterday. I love you still. I always have and I always will — Ps: I love you
Dang!! Suami dia mati. So she lose hope. But her husband just know how to deal with it. Before dia mati, dia dah ready dah bagi surat cinta untuk her beloved wife awww. I really love this one. Hahaha! Start2 je dah berair mata teroxx hahah. In the end, move on la. Cari la new husband hihi.

A WALK TO REMEMBER (2002) - Nicholas Sparks 

Ahaha. Best! My all-time favourite movie. First movie night dekat UIA hahah! Girl tu sangat pristine. Suci gila. Haha! Boy tu sangat syaiton!!! But it's funny how a very very shy girl could get the bad boy stuck in her huh uwww. Hahahah! And, sadly the ending memang nangis. Qila terkejut gila first time tengok tu sebab *sigh* Unexpected ending :(


THE NOTEBOOK (2004) - Nicholas Sparks 
It was an improbable romance. He was a country boy, she was from the city
She had the world at her feet, while he didn't have two dimes to rub together.
Nicholas Sparks — 'The scariest thing about distance is that you don't know whether they'll miss you or forget you.'
Whoa. The Notebook ni memang femes pun kan. The sensation. The love. Between them sangat wow. Tapi sebab lelaki tu miskin, it's a big NO! Ha pastu ending pun sedih ish. Benci betul haha. But perfectly imperfect la movie ni ehe.

Okay that's all from me hihik. Toodles. OH BTW! 3 of them are by ->Nicholas Sparks. Why la pakcik. Why your otak is so damn romantic hahahahah. How can you make this kind of books? Ugh. Sumpah qila ingat Nicholas Sparks tu perempuan hahaahhahah! Rupa2 nya lelaki ish.

Saturday, January 23, 2016

Unbreak my heart

Don't leave me in all this pain
Don't leave me out in the rain
Come back and bring back my smile
Come and take these tears away
I need your arms to hold me now
The nights are so unkind
Bring back those nights when I held you beside me

Un-break my heart
Say you'll love me again
Undo this hurt you caused
When you walked out the door
And walked out of my life
Un-cry these tears
I cried so many nights
Un-break my heart
My heart

Take back that sad word good-bye
Bring back the joy to my life
Don't leave me here with these tears
Come and kiss this pain away
I can't forget the day you left
Time is so unkind
And life is so cruel without you here beside me

Un-break my heart
Say you'll love me again
Undo this hurt you caused
When you walked out the door
And walked out of my life
Un-cry these tears
I cried so many nights
Un-break my heart
My heart

Don't leave me in all this pain
Don't leave me out in the rain
Bring back the nights when I held you beside me

Un-break my heart
Say you'll love me again
Undo this hurt you caused
When you walked out the door
And walked out of my life
Un-cry this tears
I cried so many, many nights
Un-break my

Un-break my heart oh baby
Come back and say you love me
Un-break my heart
Sweet darlin'
Without you I just can't go on
Can't go on....
Hahahah! Over je haih. Semalam terrrrrrtengok cerita A little thing called Love. Cam biasa ah ofcs la nangis kan hahahahaha!!!! Lagi lagi part Nam confess dekat P'shone after 3 years waiting for P'shone. Eeeee sumpah sedih lah this scene T-T Baru je got the guts to confess, P'shone dah ada girlfriend pulak dah eeee geram nyaaa :(
Haih. Bila lah qila nak transform ni hahahahaha.

Hihihi. If time macines were real, i would love to unbreak my heart, uncry this tears. Heh. Good evening. 

Thursday, January 21, 2016

One Last Time.

Hahaha! Omg over gila title. Sumpah over. One last time? I promise after that i let u go~ hihi ternyanyi lagu Ariana Grande lak (in case u dont know) Hm. Last time qila hangout with my whole family ehe. Kakak semalam off day sebab dia nak jumpa Dentist. Alahai. Gigi rabbit dia bermasalah betul haha.

And then petang tu guess what!?!?!!?!? kakak nak belanja tengok wayang sebab dia terliur and obviously we girls + umi cant move on from pakcik encem SRK & Kajol and......................
SIAPA TEGUR POPCORN DKT TUDUNG AKU SIAP KAU HAHAHAHAHA EEEE IM SUCH A PENGOTOR
I ACCIDENTALLY WATCHED DILWALE, AGAIN. For the third time. HAHAHAHA. 
ADUH ADUH I FEEL LIKE SLAPPING MYSELF.

Tertengok tanpa sengaja ok pls la. Hahah! Sebab kakak nak tengok lagi sekali, umi pun. Pastu sekali dgn Alim & Azim (my brothers) yang patut tengok brotherhood between Kaali/Raj with Veeer!

At first diorang nak tinggal qila sensorang dkt rumah and i'm like wow thanks? Terima kasih la tinggal aku sorang2 dekat rumah ni. Pastu kakak mcm kesian so yeah dia belanja je lagi hewhew. And then, abah sorang je tak ikut sbb abah puasa and abah aint got time fo dat haha. Balik je terus berbuka dgn abah wiwiwi. I'm so happy :')
Ni bila tudung ok lagi. Dekat snapchat sumpah lagi hodoh dan eew tudung ni sangat annoying and im like a pocong eeeee
On my way to draft my posts and set them free. Eceh haha. Banyak gila blog posts tak terpos haha. Nak post tapi mcm rude haha. Nak post tapi mcm too gelenya idk. Haha. Ready jelah ye. Sementara cuti ni qila update blog puas puas. Blogwalking puas puas. Bcs I won't be online anymore starting from next week. xoxo 
 Besok nak start packing dah :(

Tuesday, January 19, 2016

When reading... :')


When reading, we don't fall in love with the characters' appearances.
We fall in love with their words, their thoughts and their hearts.

We fall in love with their souls.
                                                                                         - Anonymous.

Sorry, my title might be a bit vague. Honestly, I didn't want to make it too long.

"How do you imagine characters when you read a novel? 

Well, honestly sometimes I have a problem with imagining characters from books. Hihi. Sooo, I tend to think of any Hollywood/Bollywood/Malaysian actor that matches the description given in the book. Makes it easier for me as the story progresses. Because in real life, susah kut nak match kan haha!

Retis yang qila suka imagine: 
Channing Tatum, James Bond, Aaron Aziz, Christian Grey kalau jenis org kaya perfect tu,
Remy Ishak/Azrel Ismail kalau definition tall,dark,handsome, 
Thor,Zac Efron kalau blue dazzling eyes. Hahah!
Ian Somerhalder kalau watak bad boyzzzz omagad so hot hahah ramai lagi but i cant remember lol qila lool.

And yes, sometimes qila tak imagine pun. Just asalkan dpt bayangkan that guy with me. Eh. Wait what? Hahah! I mean there's no specific face. In the end, i don't fall with the characters' appearances, i do fall for his words, thoughts, efforts, souls. Pheww. Acah betul aku. Gitu kan. Hahaha. Bye.
Takde ke sesape yang fall for my words? Hm. Delete ah blog ceni. Hewhew. Hell nahh. Seminggu je lagi nak masuk uia. Bye blog, bye bilik bersepah, bye washing machine, bye dryer, bye internet laju, bye bye everyone, bye. Hm cmane nak cakap bye dekat umi and abah ni aaaaahahaha damn :(
HAHAHAHA OVER LAH KAU QILAH WOI. RUMAH KAU DENGAN UIA TU 10 MINIT JE PUN??? PATUT LA UMI MENYAMPAH TGK KAU DKT RUMAH DASAR ANAK GEMUK CLINGY SO ANNOYING. OH GOD! lol yeah, lupa pulak uia dkt dgn rumah ahahahaha! Lepas tengok bio dekat tepi tu baru teringat. Eee bodoh nya aku pepagi ni omg. Someone pls slap me hard. Toodles.

Sunday, January 17, 2016

Me ugly potato

Potato
Hi siapa rasa dia potato dekat sini? Haha qila lah potato. Imma potato. Eh hello walaupun potato is quite ugly outside. Tapi dalaman dia sangat beautiful sedap enak nyummy mouth-watering finger-licking ok pls la ugh. But im not beautiful inside.....yet :P Qila tengah diet senanya ni kihkih. Tapi mcm takpe lah, kita google je gambar yang boleh satisfy my lusts hahhaha!
  • Mashed potatoooooooo
Ya allah kalau dapat ni dengan texture dia yang lembut tu aaaaaaaaaaaaa + gravy!? hahaha
  • Baked potatoooooooooo
If you like baked potatoes, you'll love this flavorful recipe that stuffs butter and parm between the ridges of a sliced-up potato.  Serve with Cheddar cheese and a dollop of sour cream.
Get the recipe from A Cozy Kitchen at Tasty Kitchen.

  • Potatoooo salad 
  • Cheeeesy potatooooo wedges

Deep fried. Cheesy lak tu. Why u gotta make it super fattening??????!!!!!!! UGH
  • Fries :((((((
NOW TELL ME!!!!? How can you not love potato? :( 
N: Roses? No, dude, you should give her a potato.
O: A potato? Why? 
N: Well, there are a lot of reasons. Roses only last, like, a couple of weeks, and that is if you leave them in water. And they really only exist to be pretty, so that's like saying "My love for you is transitory, and based solely on your appearance." But, a potato! Potatoes last forever. Not only will it not rot, but it actually grows stuff. There are so many ways to enjoy a potato! You can even make a battery with it! And that is like saying, "I have many ways in which I show my love for you.Potatoes may not look much, but they're still awesome. So that is like saying, "It doesn't matter at all what you look like, I will still love you."
Credit: urbandictionary 
Awwwh. *insert emoji heart kena panah tu*Hahahaha! Gitewwww.
Qila taknak roses, chocolates, tapi nak potato. Pastu bila dapat potato aku baling dkt kepala kau.
"KO DAH KENAPA BAGI AKU POTATO/??????! Aku hodoh sangat ke????"

Lol qila lool.

Friday, January 15, 2016

Lawak of the day.

Takde kerja betul dia ni hahahaha ada pulak dia share cara memikat para gadis solehah.
    
   

Damn!
0 to 180 real quick 
Hahahaha lawak lawak je. Made my day anyway. 

Jumpa dekat Page IIUM Online hahaha. Ni mesti student ni international niiiii hahahahah.
Smooth brother. Hahahah! Pastu qila baca comment pun lawak2 je.
Terus mengamuk kena reject, girl tu jual mahal la, pastu ada yang take it way seriously la.
Lol sisters looool. Chill la hahahahah! This is for those who take this post way too seriously............

Jgn lupa kahfi :) Salam jumaat hihik.

Sunday, January 10, 2016

Dear Future Husband.... :)

Hahah jgn kecam jgn geli pls. Ala kasi can aaa pls pls ok ni last post menggatal gelenya gewdik haha! Suka sangat suara Sheryl Shazwanie ni ya allah best! Hihihi. Serious best dia cover lagu ni hehe. Sorry qila sangat lame and noob but whatever.
Dear future husband, here's a few things u need to know if u wanna be my one n only all my life~~~~ Future husband.....? Better love me right *wink*



Hikhikhik. Ok maka bermula la surat untuk future husband qila. Just a short surat ok?? I promise. Hiks.
Ok hi awak? Ew. Haha. Woi. Aku tengah tunggu kau. Jgn risau aku tak menggatal dgn byk jantan pun. Kau je yang aku nak. Hahahahaah. Honestly, i am so tired waiting for u sampai ada masa tu i dont give a shit dah. Haha. Sorry not sorry. Ketahui lah, penat tau aku pakai pencuci muka aku tonyok muka aku dgn Natural Remedies, scrub badan aku, jaga makan aku, jaga my WHOLE body for u. But then I realize, why im doing this for u? I should do this bcs of Allah :") hehe. I cant stop being mereput right. So just slow kan pereputan tu je. Ya allah apa aku cuba sampaikan ni hahahah. Sorry. Saya dah malas dah nak fikir psl awak. Saya nak jadi cantik, pandai, sihat semua untuk diri saya dan Allah. Bukan awak dah. Padan muka awak haha. Anyway, pls la. Saya harap gila awak ni penyabar dan supercool orangnya sebab saya panas baran :( sorry..... saya biadap dan sangat kuajaa aaaaa sorry huhuhu tapi mungkin dgn awak saya tak kut. Hiks. Okay dah malas nak fefeeling. Oh ya, jgn lupa wish saya Good Morning beautiful! tetiap pagi ok? Hugs! Btw saya harap awk chef sbb saya suka makan? So sy akan makan semua makanan yg awk masak tanpa fail. Hahah! Eh dah dah bye
 Huhuhu sekian #suratuntukfuturehusband part 1. Sorry tau qila saje autoplay supaya awk awk semua terdengar lagu comel ni hahah. :P Best kan? Accoustic. Lagu original sangat catchy and laju. But this one, haihhhhhhh *insert emoji love kena panah* Hahaaha. Dah qila stop. Ok mlm ni nak kena start tidor awal! Nak puasa besok wiwiwi.

Saturday, January 9, 2016

Takleh move on dgn Dilwale

:) :) :) <- Ha nampak tak senyum sampai telinga tu? Haha. Sebab comel sangat la cerita Dilwale. Sesungguhnya that movie is a perfect movie to end my 2015 and yes. First movie to watch in 2016! Lol. Sebab qila gi tengok 2 kali dah ihihihik. First dengan Fatin Nabila! 
Al kisahnya dia nak gi bertiga dengan kakak kakak dia. Tengok tengok one of the kakaks couldnt make it so dia call qila ihihihi. So yeah. Tertengok tanpa sengaja. Ha gituw. Ihihi.

Best sangat sangat sangat la cerita Dilwale :))))) Love, friendship, hatred, avenged, love, family, brotherhood. Haih. Why aaaa why.
Omg dapnyaaa!!!! Huhuhu
It's funny sebab my second date dgn @violetdelfino ni pun sama hahah!
Maybe aura hindustan tu kan. After tengok Dilwale je mmg makan NZ hahahahh!

Hmmmm takde sesape ke nak ajak tengok Dilwale lagi ni hmmmmm
Hahahahahah NO qila NO! Haish.

Hmm where eh to watch Dilwale online? Anyone? 
So here's the link to watch Dilwale online. Hihihihihihihih.
http://watch.kakitube.com/2015/12/dilwale15scr/
http://vplaytv.me/2777/dilwale-2015/
http://putlocker.is/watch-dilwale-online-free-putlocker.html
Happy Dilwale, Qila! Hahaha. But serious shit la kan, bila cerita ni start kan. Dengan music dia kan. Aduh aduh my heart *insert emoji hati kena panah tu* hahahaha. Goosebumps ok haih. Sound system wayang pulak aduduh. Hahahah! Goodnight!

Janam janam janam saath chalna yunhi Kasam tumhe kasam aake milna yahin~
mana nak tengok dilwale online? ha nilah website movie online wiwiwi. dilwale gerua janam janam <3 

Friday, January 8, 2016

Antara 33 Ciri-Ciri Gadis Muslimah

Gulp gulp. Haha. Sememangnya qila menelan air liur. Dan sememangnya qila tak cukup muslimah lagiiiiiiii adoi. But hey! It's okay! Because....
 
Changing from bad to good
is a long-term adventure,
but it is wonderful ;)
  1. Solat tepat waktu
  2. Banyak amalan sunat dan bibir basah dengan zikir.
  3. Butir bicaranya terselit dengan kalimah seperti bismillah,
  4. Alhamdulillah, insya-ALLAH, subhanallah, Allahuakhbar dan lain-lain zikir.
  5. Tidak mengeluh dengan masalah remeh kehidupan hariannya.
  6. Bercakap dengan rendah suara.
  7. Lembut dan halus tingkahlakunya.
  8. Tuturbicara yang senang didengar tanpa kata lucha atau sumpah seranah.
  9. Pakaian longgar tanpa mendedahkan bentuk tubuh.
  10. Rambut, leher dada yang sentiasa ditutup dan dijaga dari pandangan lelaki bukan muhrim dan mereka bukan Islam.
  11. Sukakan kanak-kanak dan kanak-kanak menyukainya.
  12. Pandai mengambil hati orang tua.
  13. Menghormati dan taat ibubapa.
  14. Kesayangan keluarga dan tetangga
  15. Contoh kepada adik-adik dan mencontohi orang tua.
  16. Berkuku pendek sentiasa bagi menyempurnakan wudhu.
  17. Rambut tak diwarnakan.
  18. Banyak dan murah dengan senyuman.
  19. Banyak mendengar dari bercakap.
  20. Senyuman adalah ketawanya.
  21. Tidak ketawa terbahak-bahak.
  22. Suaranya tidak lantang dan jarang didengari oleh lelaki bukan muhrim.
  23. Tidak suka bersiar-siar atau keluar rumah tanpa urusan penting bagi mengelakkan fitnah.
  24. Menjauhi kumpulan yang sedang mengumpat dan mengeji supaya tidak dikira bersubahat.
  25. Tidak menghebohkan kedukaan hatinya dan menyembunyikan kesedihannya.
  26. Menerima dugaan sebagai ujian ALLAH dan kafarah dosanya.
  27. Sentiasa berdoa baik untuk keluarga, orang lain dan juga untuk orang yang menganiayanya.
  28. Pandai bergaul dengan semua orang tanpa mengira tahap pendidikan dan taraf.
  29. Tidak boros dalam berbelanja dan pandai menguruskan kewangannya.
  30. Berhati-hati dengan apa yang dimakannya dan menjauhi makanan syubhah.
  31. Sayangkan dan kasihan binatang peliharaan seperti kucing, arnab, burung, ikan dan lain-lain.
  32. Suka kepada alam sekitar, suka berkebun dan bunga.
  33. Menitik-beratkan aurat yang dianggap remeh seperti tumit kaki, kaki, siku dan lengan. Caranya dengan memakai sarung tangan dan sarung kaki.
:) Ya allah susah nya nak jadi muslimah huhuhu. Yang qila bold tu is so hard T_T oh tidak. Kena kurangkan gelak terbahak. Kena jadi more lembut. Cant be loud and annoying :( Takleh mengeluh. Astaghfirullah. Alhamdulillah. Go qila go! Haha. Azam tahun ni. Jadi lebih muslimah mentally n physically. Chaiyuk! Fighting! Gambate qila! GOGOGO

Thursday, January 7, 2016

I AM READY FOR 2016!

There is nothing more beautiful and powerful than a smile that has struggled through the tears. Don’t regret your time, even the moments that were filled with hurt. Smile because you learned from it and gained the strength to rise above it. In the end, it’s not what you have been through that defines who you are; it’s how you got through it that has made you the person you are today, and the person are capable of being tomorrow. — Unknown
Man walking at sunset\
Hehe yay! I am so ready for 2016!!!! Pls la i rlly wish that no one would spoil my positivity hehe. Smile qila smile. No more tears pls. Love yourself pls? Hihi. Qila sangat rajin harini ahaha. Kemas bilik tiptop lepas semalaman manangis hahahhaha benci betul PMS. And then qila nak cari mood study hehe. Less than 3 weeks to pursure my degree in iium :') so yeah. Why not study kan (huhuhu). 

Alhamdulillah. After every tears i spilled, mesti selepas tu gelak gegila senyum non-stop hehehe.
Alhamdulillah tadi dah check offer letter. Hehe dapat course yang qila nak wiwiwi which is Accounting yay? Tak sabarnya nak masuk 26 hb ni ihihi. Nanti shopping toiletries, wideshawls baru, haha dah ready dah ni nak shopping haha. BRING IT ON! Huhu. 
Serious i cant believe i did multitask ok. Pagi basuh baju. Makan. Tidor. Survive. Repeat. Baca buku jap. Babysit errrrh honestly i hate annoying loud babies. Sebab mcm biadap sangat nak tinggi suara dgn aku hahahaha. But thank god 2 budak yang umi jaga is so cute and diam and bisu ke apa alahai pls speak to me T_T dont leave me hanging??????? hahaha. So yeah.

Tak sabar nya nak masuk uia nak gain knowledge meet new friends old friends and then mana tahu ter jumpa jodoh ke kan!!!!!!!!!!!! Eh. Bye