Monday, November 30, 2015

The Hunger Games :(




Thank you Suzanne Collins for writing this story and
thanks to the cast and crew for allowing for this this amazing story to come to life.

May the odds be ever in your favor!

  • Peeta:You love me. Real or not real?
  • Katniss:Real.
  • Me:*crying hysterically*
Sumpah la takleh move on huhu. Tak sangka 4 tahun kan!?!??! this time next year theres not gonna be a hunger games movie to watch 😕 Ish. I’ve seen mockingjay. I don’t know what to do with myself now. help me cope with the fact it was the last movie it was reaaalllyyy good okay! Smart la cerita ni. Serious ish! Ending pun could never been better sbb well all good things must come to an end ugh :( Sooo what is life now? Eceh haha. Hm. It's hard ;)

Sunday, November 29, 2015

Forever favourite breakfast

“Eat Breakfast Like a King, 
Lunch Like a Prince, 
and Dinner Like a Pauper/Beggar”.

Gitew. So what i always had for breakfast ihihihi acah king jap huhu.

#1 Nasi goreng
Well we all have our own mom's naci goreng huhuhuhu
Hihih. Seriously. Nyums.

#2 Naci lemak omggg
Tak kisah la nasi lemak mana mana murahan ke mahalan ke 
for me semua naci lemak ada rasa sedap nya sendiri ahahahah.
Bayang kan ada ayam berempah / rendang / telur mata/telur dadar/ omg!!!!!

#3 Roti canaiiiiii
Uwww kalau dapat roti canai yang rangup lembut at the same time wuuuuuuu cant resist!
Roti boom! Roti telur roti sardines!!!!!!!!!!!! & roti banjir!!!!! Wooo
plus teh tarik homagadddddddd and and cicah kari / dalca gulp!!!

#4 Donutsss/ doughnuts???? + Karipap uwww
uwwww yang ni pun sedapp ok kalau umi malas masak and then beli ni je dkt tepi jalan tu huhuhuhu
kuih muih melayu sememangnya sedap uggggh

#5 Pancakesssssss
Yes. Qila selalu beli jenama Adabi punya instant flour and tambah air and telur and nyums!
With mapple syrup/ kaya/ nutella and butter uish. Sedap ok having this as breakfast wuhuw!
Yep. This happens to me all the time. Im so glad that i love breakfast/brekki so much hhahaha. 

So, whats your favourite breakfast? ;) #thebreakfastclub gituw

Perfectionism.

Perfectionism is self-abuse of the highest order.
— Ann Wilson Schaff (via onlinecounsellingcollege)

Ok first of all. How i define perfect?
Well perfect means YOU. Everyones perfect in their own way <3
Yeap.
But according to the dictionary ; Someone with few flaws; possessing many desirable qualities.
perfect ; a non-existant thing that people try to live up to or find in someone or something. perfect doesnt exist. No one can be perfect because everyone has faults of some sort. the only thing that will ever be perfect died on a cross two thousand years ago.

Eg : 
Guy: I'm looking for the perfect girl-- ya know, big b*tt/b**b, fair skin, smart and funny, doesn't argue with me, skinny but not a stick, a little shorter than me-- ya know,totally HOT. 
Friend: And how do you think you're gonna find that?


Tanpa kita sedari. Nak sangat perfect tapi kita lupa that nobody's perfect, though many try to be huhu.
Tapi practice makes perfect?????
Haa guane tu hiuhiu. well senang cerita perfectionism is un-attain-able?
i mean perfect compared to what?


And 2 days before qila tengok cerita The Duff, best sangat hihi.
Only you can define yourself ;)
Dont let other ppl define u okay? hihi.



p/s: sedih dengan orang yang too struggle nak jadi perfect sampai sakit kan diri sendiri. 
i mean, is it worth to die for? :( 

Friday, November 27, 2015

3 cara untuk dapat pahala berterusan ;)

Salam jumaat! :>

Nak dapat pahala yang berterusan???

1- Beri sedekah :)
2- Kongsi ilmu (yang super bermanfaat)
3- Doa anak yang soleh

Wednesday, November 25, 2015

Chocolate or ice cream?

Hi semua! Do you prefer......

Choco au lait?

Or.........
Ice cream?

Ohhhhh ohh sedap nya both hahahhaa.
But i love ice cream more than chocs. Hihi

It's just that when i wake up and realize it's wednesday....
Hihihihihi because Wednesday is Baskin Robbin Special Pink Day wuhuw!
Malam ni plan nak gi tengok Mockingjay yasss finally huhuhu.
Nak beli ice cream sekali la ihihihihihihiks

Dear you,
toodles x

Sunday, November 22, 2015

DIY hadiah untuk beloved ones (more to boyfriend hihik)

Haha did i just googled Super Cute & Simple DIY Gifts for boyfriend girlfriend huhuhu ♡ lol nah.
Because my first boyfriend's birthday is upcoming on this weekend! My abah (first bf) lol. So yes. I got some cute ideas after browsing the internet for 2 hours huhuhuhuhu nak share gak!!!!!
ok lets go (pictures credit goes to pinterest & tumblr ;))

1. Explosion Photo Box / Exploding Box
 Cute kaaan omggggg bayangkan kita bukak kotak meletop penuh dgr gambar wuuu!

2. Photo clothes-pin cork board amboi huhu. 
THIS IS CUTE!
Guna penyepit je okkkkkkk


3. Reasons why i love you cards/scrapbook/jar


4. Mixtapes!!!!
haha dear aqilah, i DARE YOU to hand this to your crush :p ihihiks.

4. SUPER HUGE CARDS huhuw or
Birthday Card for my dad with candy!!!!! 
Cards Ideas, Birthday Theme.
Sangat cute ok. Boleh makan choc tu sama sama uhuhuu.

So yay! 4 amazing ideas yang agak senang hehehee. Happy birthday Abah! Thank you, for everything. I just wantchu to know that walaupun kitorang girls anak abah tak selalu call abah but hey tak semestinya tak rindu ok!!!!!! 

Friday, November 13, 2015

Some wise words from my beloved lecturer!


Thank you Sir Shams ☼ ☀☼ ☀ Hehe. 





Wednesday, November 11, 2015

IFLIX (free online movies w/o ads)

Hi morning ummmm nak order 1 Tuan Anas Mikael boleh tak?! Lol.
Ok cerita Tuan Anas Mikael baru je episod 2 malam semalam and seriously it is getting AWESOME! Haha serious best!!!!!!!!! Suka suka suka hihi. Boleh ke blog cik Ikhwan untuk tengok online huhu.
Qila excited gila record guna Astro PVR huhuhuw!
Zarazya best Aaron pun best bergabung meletop!


Ok huhuw back to IFLIX! Pernah dengar NETFLIX?
Well, mat salleh mmg tengok movies online semua dkt netflix. Macam macam hado. Seriously. And it's unlimited movies huhu. But unfortunately, Netflix is not available in our country :(

Aaaa sedih sikit. But hey! Kita ada IFLIX ok.
Haaaaaa boleh tengok dkt phone juga ok but qila ada perasan ramai cakap buffer la lembab la 
so mmg qila tak try lagi dkt phone hehe. I love my laptop! #tetiba

IFLIX best!!!! BUT movies, series yang ada semua yg lama lama gituw.
Qila sekarang tengah tengok Vampire Diaries + Marvels Agent Shield S2 +
 Full House + Secret Garden + Boys Over Flowers hahahaha tamak gila aku huhuw!

So far im loving it bcs IFLIX ni bagus tau kalau kita tertutup ke nanti bukak balik boleh sambung tengok right after we left. 

Try 30 days for FREEEE! :) 
Nanti kena bayar RM8/month. 
Qila ada remaining 25 days uhuhu. But hey. Qila kan tengah cuti sem. 
So mmg tengok gegila la kut bulan ni hahahahha and then tak tengok movies sangat dah kut. Kut.


hahhha ok so basically IFLIX is the new cheap limited NETFLIX ;)
hehehehehe. Ok happy iflix!!

So lepasni kalau ada org tanya hey buat apa tuw?
boleh la jawab "iflix and chill. gitchewwww"

Saturday, November 7, 2015

Rebut Wang Tunai RM310 by Syira Lokman



Pemilihan pemenang : pemilihan 100% secara random oleh Syira sendiri (penganjur) :)


Bersama merapatkan ukhwah ^_^


Mula : 3 November 2015 
Tamat : 25 November 2015 

Friday, November 6, 2015

Lillahita'ala

"Muka cantik gila pun boleh nak cerai......
Habis aku ni cmane nanti ugh T_T " ~ si polan.
so it's proven that eventho you dont have beautiful face,body,skin etc yang labeled by society, 
tak semestinya happily forever after. Semua sama je.
-
-
-
Assalamualaikum? Hehe. Sorry Ok tadi lari topik jap hm. *inhale deeply*
I just get to know that one of my pretty aunt got cancer........ :(
How sad is that?
Tapi kan,,,,, her beautiful face memang cooooool sangat. 
Sangat bersahaja. Tak nampak langsung dia sakit cancer tahap ketiga :(

While another aunty is struggling with the declaration of.... divorce.
Both of them were married.

Sigh... 
Kita selalu lupa yang ultimate goals as a muslim is to worship Allah alone.
Not to worship this dunia...

Ingat lepas kahwin dah happily ever after?
No no no.
Not...yet.

Mesti ada punya la dugaan dekat situ.
Most of the girls (including me) would be super happy to finally get married tapi.

Sometimes lupa, it doesnt end there okay. 
Ada family end up breaking apart.
Ada family yang ada anak orang kelainan upaya.
Ada family yang susah dari segi kewangan.
Ada family yang kena dera, pukul :(
Ada family yang face accident &/ kematian.
See? So many dugaan out there!
T_T
Semua ni perlukan kesabaran dan keimanan yang mantap. Seriously.... 
May allah grant us love and ability to change this world for better.

Sama juga macam study for the sake of exam ;
Habis je exam habis lupa semua ilmu yg dah belajar berbulan bulan.
Tsk!!
Sebab tu la kena study for the sake of allah....

Everything yang kita buat wajib lillahita'ala.
Kalau tak you wont feel content.
Ok tu je nak share huhu.

Sedih sebenarnya....
Bcs one of my friend called me and talked about their parents yang nak cerai.
Ingat artis je...... Lupa, orang yang dekat dengan kita pun ada masalah juga.
Bersyukur lah dearself. Alhamdulillah! 
Moga allah permudahkan segala urusan dunia n akhirat! 

Salam jumaat!
Sorry tazkirah kg sikit hihi. 


P/s: Always renew your niat in doing everything okayyyyyyyy!!!!!!!! 

Wednesday, November 4, 2015

Blog dah tukar bajuw!

Huhuhu. Yes yes yes semalam qila dah tukor baju blog qila teehee!
More to blue and CUBA hilang kan pinkish tu ew haha.

P/s: Happy wednesday semua!

Psst: FINALLY QILA DAH PASANG UNIFI DEKAT RUMAH MUAHAHAHAH!!!!!
finally abah say yes thank u abah luv uuuuuu hugs xoxo

hiks. im so happy (for now) #eh.

Tuesday, November 3, 2015

Typo Planner 2016 (but more to journaling)

Personal Planner: Happy | Coming Soon | Shop | kikki.K Stationery & Gifts:

Ok hi semua! Big sorry if my prev post about Official Planner Addict Malaysia tu membosankan hehe. Just nak share lagi hehehehe. #PlannerAddictMalaysia

Last last hahaah! Kalau nak tengok rupa planner qila boleh ke @myplannerconfession x hhihi

So for 2016 ahead, qila akan guna Typo Planner RM59 hadiah menang give-away dekat instagram alhamdulillah! Speechless ok tetiba menang planner sebiji ha.

Thank you so much dear @planneredderz_my <- instagram hehe.
Dia jual stickers, stationeries, planner-related stuffs!

Okay back to my new planner ehehe.
Best nya planner dari kedai Typo ni. Harga murah la gak (sbb byk lagi yg mahal T_T)
i can cry ok.
But this one is affordable and yes!

Ada 2!!!
Undated = takde tarikh, bulan, tahun.

So boleh isi sendiri hehe. Kalau busy boleh je skip skip.

Weekly dated = haaaaa ni ala ala qila punya.
Dia sebijik diary yang dah siap tarikh bagai. Mcm calendar tapi bercolumn besor.
Hehe.

So just tinggal isi je.
Part decoration pula, deco sikit sikit je sbb dah ada monthly design!
Jadi lah cemni ha lepas isi huhuhu.

>TYPO PLANNER<
Yay yay yay!

The Organised Student: Ready for this week! Happy New Year everyone! #kikkik #kikkikmint #planner: This weekend's Austin road trip. #Goodtimes #documentlife #eclp #plannerlove #planneraddict #mekaseclp:
Trying out a brand new planner today for my weekly planning view. It's one I picked up... | Use Instagram online! Websta is the Best Instagram Web Viewer!:  : RSS | Pinsta.me - Instagram Viewer en ligne:
Credit pictures: Pinterest ; Filofax 

Takde planner mahal macam Kikki K / Filofax / Mambi / Happy Planner pun takpe lah. 
Janji ada planner!
Happy planning semua!

& ingat! Allah is the BEST planner :D!