Thursday, September 10, 2015

How I celebrate my birthday hiuhiu

Hi dah SEBULAN dah birthday qila on 10th August hihu!
So this is how i celebrated my birthday~
Got two cakes from my beloved umiiii eeeee syg umi gegila
 n beloved bffl (thank you Nafisah Anis Ilyana!)



Ok NI BEST PART SEBAB...
Finally i got my baeeeeeeeee-max haha baymax!
Yasssssss hihihihi qila bebel dkt umi sebab tak de pun teddy bear!!!
Orang lain ada pakwe bagi teddy bear! Kakngah takde pun T_T
Nak beli baymax ples umi hihihihi
Tetiba haritu nk gi beli baymax guna duit sendiri umi hulur duit cakap tu hadiah dari umi n abah wuhuw!!!!!!!!! im the happiest girl ok huhu

Since everyone is asking the same question ;
QILA BELI BAYMAX 64CM TU DKT TIME SQUARE! :D
LEVEL TAK INGAT HEHE TAPI DKT TEMPAT MAKAN TU.
huhu.



bonding time weee~



So thats all from me ok bai hahahhaha




Hihihihi sukahati dia je asal nak mamam susu dia je nak baring atas tangan baymax saya hiuhiu sabau jelah dpt adik angkat ceni hiks.

Wednesday, September 9, 2015

Words do cut deep.

!!!

Entah lah. Seriously. Sem ni sumpah banyak menelan betapa pahitnya realiti kali ni eee. Sedih lah. Susah tau dapat kawan yang cakap lepas. Yes, sometimes memang bagus cakap lepas tapi please lah remember that....

Words do cut deep. Sakit tau. Tahu lah kita ni jahil. Tak sekolah agama tak hafal banyak surah mcm awak. Tapi jangan lah tegur centu sekali. Tegur lah elok elok.

Some cons of entering university is that......
Semua ada kepala sendiri. Semua ada point sendiri.
Tapi susah lah hidup kalau awk sorang je yang betul dalam everything.
Phew.

And yes, im homesick ahahah! Bukan sebab rindu rumah.
Sebab sini tak best. So penawar nya ialah dengan GOING BACK HOOOME! wuuuu~

Dapat lupa segala kepahitan dekat sini ehe.
ok ni muka kepayahan haha


You, with your words like knives
And swords and weapons that you use against me
You have knocked me off my feet again
Got me feeling like a nothing
You, with your voice like nails on a chalkboard
Calling me out when I'm wounded



Why u gotta be so mean????????

~ Taylor Swift, Mean.

Hope is so penting



"Kenapa certain girls suka sangat baca novel melayu cinta tu eh? Dah lah typical!!!! Bosan tahu tak?"


Amboi ewah sedap nya mulut ko!! Haha eh hello mesti lah suka siapa je tak suka.
Entah lah, in my POV; qila rasa certain girls suka dkt novel cinta melayu ni sebab it gives HOPE.

Yes. Harapan. We knew that in reality there are no such thing as happy endings ha haaa. Ada tu ada! 
Tapi mcm tah lah mcm takde harapan je ihihi.
So mesti lah suka baca buku sbb dia bagi hopeless romantic comedy dream ok hiuhiuhiu! Best kot kalau dpt bebetul suami kaya,tall,dark and handsome tu ke haha. I mean ingat senang ke. Kasi can lah nak berangan jap hiks.

 !!!!!!
 Tapi bila habis baca novel tu jgn lah tak move on. Seriously girl you need to wake up and make your dreams come true! And jgn nak gatai sangat haha. Baca tu niat gain knowledge&experience berangan jelah ok?


Dear self, bangun lah haha. Finals menanti ahaks ok dah lama tak update tetiba je terasa nk update hihi rindu lah blog... Hugs!