Saturday, August 23, 2014

#SaveGaza by FcBerjaya

Hehehehehe abah kan jadi Coach dekat padang Greenwood ni err heehehehehe.
So abah ada lah mcm create event Save Gaza woot woot!
Alhamdulillah berjalan dgn jayanya heeee :D

No pembaziran at all (sebab end up aku bawa balik semua makan hoyeh) (nasibaik cedap)
hiks.

So memang kakak kusss semangat gila uiii bangun bangun je dia dah tersengguk duk atas lantai and do the Save Gaza banner.

Hihihihi.

Tapi sayang nya kitorang siap lambat so game antara Pasukan Merah & Hijau dah habis T_T
Hihihihi. 




And bergambar time!

And MAKAN time hehehehhehe.
Alhamdulillah. 


Best hihi. Another day that well spent hihi

Friday, August 15, 2014

Nak meja cemni



hewhew cantiknya. Untung lah meja yang putih bersih cantik cemni uiiii.
Mcm selama nya takkan bersepah ehheh.


Oh ya qila terjumpa quote baru hihihi.

Best sangat hihi.

If you’re lonely, bored, or unhappy, remember you are mad young. There is so much time to meet new people and go to new places.
— Ezra Koenig  (via moonemoji)


Ok have a great day ahead semua :))

Friday, August 8, 2014

BookXcess :: Read More For Less

YA ALLAH!
Rasa nak pengsan lah jugak bila sampai BookXcess ni ha.
Ish. Gila betul lah hahahahah. Penat berjalan oi dari LRT Taman Jaya hiks.
Ok first of all, BookXcess ada 2 je dekat MALAYSIA haha which are (Fahrenheit88 & Amcorp Mall)
Tolong google map ye. Qila malas nak letak map dekat sini buat semak and berat blog maaf hehe.

Alhamdulillah sangat dekat ihihihi. I am so happy wiwiwi.

Harga dia sumpah murah!!! Ughhh rasa nak hantuk kepala dekat bucu paling tajam di situ hahaha.
Yelah, kalau sesiapa terrrrtinggal nak pergi Big Bad Wolf buku semua RM6-RM8 tu.
Boleh lah pergi sini dengan harga mcm RM9.90 - RM17.90 Haaaa gitew. Ok lah tu hihik.

Ok qila first time gi dengan Atif, baby Zian && Min!!!

Okay. So new arrival dekat sini is...
BREAKING DAWN
Hahahah. First tu rasa mcm nak gelak pun hado.
Sebab new arrival? Like whaat.
Oh mungkin dia mcm reject sikit so baru sampai hehuhewhew.

Tapi seriously. Reject dia sangat sikit lah. Minor kerosakan haha.
Buku tu tetap cantik ish. Mcm terkelepet atau kotor sikittttt jah.
Pastu haaaaa. 
Ada section bawah RM10 :D
Woohoo!

Ada buku confession of a shopaholic!!!! One of my fav movie oi!!!
Tapi qila malas beli sebab qila tahu qila takkan baca.
Kalau baca pun laju gila sebab dah tengok cerita ekeke.

Ish tapi memang best.
Cuma tulah, buku John Green ke.
Buku yg baru baru bestsellers dekat MPH memang TAKKAN ADA dekat sini.
Dia mcm lambat beberapa bulan kot hewhew.
Buku Divergent pun takde lagi.
Buku Hunger Games ada hihi. Tapi qila dah beli dah trilogy hunger games hmm.
Oh ya dekat BBW harga RM30 kan?
Dekat sini mahal sikit je ok. RM50 saje wiwiwi.
Tapi best ah. Dari CFS IIUM kitorang GIGIH uish naik bas metro tu ha.
Pastu naik LRT pulak 1 station ((Dari LRT UNIVERSITI TO LRT TAMAN JAYA))
Hehuhehu. Pastu cross pulak jalan. 

FINALLY SAMPAI PUN BANGUNAN tu haihhh.
Penat gila. Nasibaik lah sempat gi situ before puasa haritu hihik.
Tapi serious lah. Memang betul betul depan LRT TMN JAYA!!!
Heheheheh. And kalau ada duit lebih rasa mcm nak shopping je dekat situ hiks.
---------

So now qila plan nak gi lagi sekali hehehehehehe.
ya loh, duit raya kan hado. hehe. maybe nak beli buku Jodi Picoult je lah kot heh.
Hmm tapi sebenarnya terliur buku Dork Diaries hihihihi 
tapi malu lah jugak sebab dah besor ada hati nak baca buku budak ekeke.
Eh sukahati lah kan hehuhehuhi.

Hahahaha alhamdulillah qila dah berjaya pergi buat kali ke 2 dengan Kaka!!!
Hehe Atikah, orang sabah ba~ ehehehe. Panggil Kaka je hiks.

Bestnya mashaallah allah je tahu i really feel about it weh.
Sebab dari sini lah BBW sebenarnya haha. Haritu kantoi sebab bagi plastic beg BBW


AND GUESS WHAT!!!!
BOOKXCESS ONLINE IS NOW AVAILABLE!
HAPPY 7TH ANNIVERSARY BOOKXCESS HEHE.

Qila perati je tau Instagram BookXcess hehe. love u lah haha.

Tengah promotion sekarang wiwiwi.
Dari 8th August - 1 September untuk membership in single receipt minimum RM50 :D
Bayangkan. Dah lah murah, boleh dapat discount lagi mashaallah hahahha.
Ilmu murah tuuuuuu tapi superb!



Ok dah qila dah.
Elaun cecepat lah masuk ok. Nak borong buku agi yayyyyy
And bila cuti sem nanti habis lah perap dalam bilik baca buku je hihuhi.


Selamat shopping raya ye semua! Jangan membazir.
Kalau beli benda berfaedah takpe, jangan beli baju pastu tak pakai pakai ye.
Hihihihihi. Beli yg confirm nak & akan pakai!
chaiyukkks.


P/s: Anda terlepas big bad wolf?
Siapa nak order dgn qila pun boleh.
Boleh check dekat http://www.bookxcessonline.com/
and qila cuba cari ye secepat mungkin hehe.
Sebab takut habis atau qila yg busy takleh nak gi sana.
Tapi inshaallah setiap minggu gi sana hehehehehehehheheheehehe
Pastu bayar lah duit postage heheheheh.
Bayar lebih sikit. Penat oi berjalan and bawa buku berat (hahahahahah)
Winkwink!

#best bookshop best bookstore best english novel super cheap super cool murah gila loh mana nak cari buku english novel english here it is ok hihuuhi.

Thursday, August 7, 2014

Counting days.

☹Ihihiks ☺gedik gila tak habis duk counting days birthday sendiri hihihi.


Oh ya birthday qila Ahad ni tau.
10 ogos!!!!

Hahahahha. Buat lagi hikhik.
Harap sangat homework minggu ni tak banyak so that I can go home woiiii! *dancing *


Hehehe. Nak keluar tapi elaun tak masuk lagi so it's a no. Haha.

Duit dah kopak ni hihi.

Ok ni muka excited nak balik rumah wuwuwuwuwu. And excited class takde Lewlz.

Hmm. Taktahu lah kenapa tetiba rasa mcm nak nangis, nak muntah, rasa mcm tak sedap hati ni ish.

Dah lah mata qila sebelah bengkak 3 Hari lepas. Haha. Mungkin sebab makan salmon dkt IKEA. Kot lah kan. Sebab meatballs qila mmg telan 20 biji hikhok.
Gemok nyaaa myself.

I just can't even look at myself haih.
Sedih pedih!!!!

Fighting qila!!!! Hihi selamat hari raya semua! Mcm biasa lah. Tak habis habis ucap selamat hari raya hahaha.

Sebulan raya. Melampau.
Hmm.
Sorry for the lousy post ya.
I am so weng right now.
Can't think properly in here.

I really wish I can turn back.
I really need a time machine! Hmph.

Friday, August 1, 2014

Homeworks

Hi qila tengah bersengkang mata menyiapkan assignment arab hihihihi.
Ustazah suruh kitorang buat Powerpoint Usroti which means Family in Arabic wiwiwi.




Excited but exhausted too. Heh.

So yay i am so happy yang tinggal 10% lagi je inshaallah ciap woot woot go qila go!
Hehehehe actually i love everything yang menggunakan laptop hahahah.

Rindu nya nak menaip hihi.
Bila type post ni mcm semangat gila je hiks.



Ok goodnight! Thank u so much Ilyana Azman ajar i buat Powerpoint secomel ni hiks.
I am so glad that mine is gonna be awesome inshaallah. Harap ustazah boleh buka ah powerpoint aku ni hikhok.


Camat ari raya keempat semua!!! && HAPPY AUGUST!
10 AUGUST IS MY BIRTHDAY YAYYAYYYYYYYYYY


Hm rindu nak berblogwalking heheheh. Lepas raya ni elaun inshaallah masuk hehehehe.
Sesiapa weekend gi Mid Valley/KLCC roger roger lah kitewwww hiks.