Saturday, May 31, 2014

Sekewrt mariii

Hi morning! Ni patut cerita minggu lepas but so what.
Hehehehehhee alhamdulillah syukurrrr hihi.
Qila cari wideshawl murah. hahahahah.
Mcm biasa ah kan nak yg murah je ekeke.
Pastu dekat UIA kena plain TT_TT
So memang cari cari cari hihi.

Menyesal shopping wideshawl yg corak corak hahaha
Yelah, ingat dapat masuk uitm boleh je kan pakai pape har har har.

So scroll scroll lah ig kak @NiesaWong heeeee. Rindu kak Niesa WeOwnCloset.
Eh. Hahaha. Tak sama okeng. Hikhik.

So yeah. Qila mcm biasa ah whasap terus kak Niesa Wong tu hikhik.
Pastu qila tanya lah beli berapa dapat kurang, beli ni lah tu lah hahahahahahah.

Pastu last last kitorang ber sistem barter hewhew.
Dia ambik skirt qila satu. Qila ambik 3 wide shawl dia yayy. Hehehhee. Sebenarnya colour yg qila nak takde hahahaha. Tapi qila main grab je colour yang gelap sebab wideshawl ni sometimes could be like annoying af haha.

Pastu qila bebel lah dekat dia,
Poslaju dekat tempat qila ni bla bla bla bla.
RUPA RUPANYA
KAK NIESA TU PUN KERJA COURIER OMG!!!
Wakaka. Nasibaik qila tak kutuk sangat poslaju hahahahahah.
Kus semangat. Phewww. hehe.

Pastu kan alhamdulillah. Keesokan harinya~
Qila dah dapat parcel tu yayyy!! Menari sikit ekeke.

Dia sangat sporting ok hahahaha tak habis habis hantar gambar beghuk aish. Sabor jelah hahaha.

And paling terkejut beruk is when qila raba raba parcel tu and dapat............

THISSSS^^^^
Boleh bayangkan tak perasaaan qila mcm mana????
Hihihi alhamdulillah ya allah hihihi.
Thank god!!! Hihi.
Punya lah ringan mulut qila bebel cmane nak balut kalau parcel tu kita balut sendiri and timbang kan.
Sebab plastik poslaju yg RM6 tu sangat SMALL.
Tak muat okeng.
Pastu yang RM9 tu besor gila mak aihhh hahahha.

Alhamdulilllah kak Niesa tu sempat lagi selit Flyers for me hehehe.
Dekat situ takde tulis had berat hoho. Alhamdulillah senang lah nak post skirt lepas ni hihi.

Penat dalam hati and otak tu Allah je tahu :( 

Ada 2 size, Medium and Large Flyers. Hehe. Best gila!!!
Cuma nan hado bubble wrap lah hihi.
Tapi umi hadoooo hihihi.
So yeah. Nak post kemana mana pun boleh weehee~
Postage pun sebenarnya lagi murah sebab ikut berat huhu.

oh ya!!
WIDE SHAWL LOVERS?
TOLONG LAH CLICK SINI
HAHAHAHA. WIDE SHAWL TENGAH TU SALE K BYE

oh ya jakgi nak gi wedding kak Sally Samsaiman.
Hikhik.
Busy sungguh harini.
1st gi poslaju.
2nd rumah kawan umi nak sambut cucu tah lah haha
3rd gi carrefour jap nak beli kasut baru yay and shopping pape yg patut untuk uia :(
4th YUHUU KAK SALLY *LELAMBAI* WAKAKA

inshaallah kalau ada jodoh dengan kak Aisya Chipmunk, mesti jumpoooo hehehe.
untung lah siapa yang gi Mamee stuffs tu. *jelingan maut*

Oh ya, ni scheduled entry. Takkan lah qila rajin sangat nak bangun pepagi buta ni wakaka.
Zzzzzzzzzzzzzzzzzz

Friday, May 30, 2014

Kemas bilik

Hehe memang entry ni entry kemas bilik.
Hihihi. Dari minggu lepas lagi dah gosok baju kurung and terus lipat masuk luggage TT_TT
Abah sentap hahaha.
Dia sedih tu tapi dia cover. Hewhew.
Dia kata "Ohh. Tak sabar nak tinggal abah ke tu..."

Hikhik. Bukan sebab nak tinggal abah hehe.
Sebab 1 June ni qila nak gi kelik kelate hoyah.

So kemas bilik terus dari minggu lepas.
Baju baju semua dah siap cuma yg tinggal baldi cemtu lah kot ekeke.

Dokumen pun 80% dah siap. 20% je lagi hehe.

Pastu kelik kelate nak kena study untuk APT & EPT TEST UGH.
Sedih betul TT_TT
Kakak senior kata kena buat elok elok. Mana tahu dapat duduk uia setahun je ke.
Alahai mcm payah gila je haih.
2 tahun pun 2 tahun lah hikhik.

So kemas kemas meja study accesories apa semua terjumpa ni haa.
ihihihi.



Friendship bracelets yg qila buat har har har.
Benang dia bersepah u know~
Nak bagi kawan tapi mcm not good enough lah haih.
Takkan nak bagi kawan yg tak cantik kan. Sigh.
Pastu lap lap lah meja tu hihi.
And susun novel yg qila beli & sayang hihi.
Banyak lagi tak baca ni ugh stress.

Pastu yg lain memang recycle takpun sedekah jelah dkt sesape.
Hehe.
Almari pun kosong dah ha.
Baju kurung semua qila angkut hehe.
Sebab rules dkt UIA ni quite strict.
Senang cerita pakai je lah baju kurung hewhew.

Tak sabar nya nak shopping kelik kelate TT_TT
Qila nak shopping skirt bebanyak yayyyyy.
Nak beli skirt warna apa eh...........

Ok toodles hihi.

Rasa  nak hantuk kepala sebab semangat berblogging dah kurang.
Padahal nuffnang dah baik dengan qila tapi qila boleh buat tahik dengan dia ish. Hahahaha
Thank you for still blogwalking although qila lambat gila blogwalking balik haih.
Bila free je sumpah nak buat giveaway muahahahahah!

Tuesday, May 13, 2014

Selamat Hari Wesak Day

Err. Selamat Hari. Day lagi. Hahahha.
Fail. Qila fail bm and english haih.

Ok taknak cerita pasal Vesak Day pon har har har.
Just nak cerita ni ihihihihi.

Harini public holiday so ofcos lah keluar sikit dari rumah tu hee~
Qila nak gi.....

Gomone Korean Restaurant!!!!!!
Dekat Ampang Point :D
Hihihihi. Jom jom jumpa dekat sana hahahah.

Excited ni hihihihihi.

Qila pergi dengan Pip ni.
Jumpa dengan 2 Kak yang sangat rock.
Hihi.
Doakan qila tak sesat eh. Hehe.
Ke korea kah Qila?
Heheheh.

Sunday, May 11, 2014

IIUM HERE I COME!!!!

Hehe. Sorry. Title tu memang super excited hehe.
Alhamdulillah bila check upu
Ha siapa belum check gi gi lah check dekat SINI
Haaa menari sikit.
Alhamdulillah. I am super happy hihihi.
Thanks to Ana tolong check kan sebab 3 hari qila takde internet. Hihi
Dapat juga UIA my idaman universiti lepas gi Program Jejak Menara bulan lepas tu haa.
Alhamduliillah. Syukurrrrrrrr!


Hahahahahaha benda paling lawak is i know nothing pasal CFS.
Hah apa tu?!?!?!?! -____-
Oh rupanya Centre for Foundation Studies (CFS)
Eheheheeehehehe.

Tapi macam tak layak je nak ambik TESL aduh TT_TT
Rasa mcm nak nangis je ugh.

Go qila goooo!!!!
Hm semalam qila nangis sampai tidor lagi.
Sebab tengok list barang dekat blog sis Assassin ni ha amboi. Haha.

And hehehehe terima kasih Google sebab qila jumpa blog Sis Ema ni haa.
Heee. She tells alot about Pusat Asasi UIA huhu.

And paling best blog Bro Ahmad Kamil ni pergh pergh. Syukran ekeke.
Full english T_T hahahahahahahahah.

Paling best Entry ni lah kot >http://kulinbaek.blogspot.com/2011/05/assalamualaikum.html<
Memang semua the best.
Simple je.

Alhamdulillah. Finally boleh online balik hihi. Sorry tak blogwalking sebab ketiadaan internet har har har. Semangat berblogging ni heeeee~

Hmmm takut ah T_T
Siapa lagi eh dapat sini hmmm :(
what to do what to wear what what what aaaaaaaaaaaaaaaaa :(((

Sunday, May 4, 2014

Congo congo congo bars haaaa

Morning!
Hehe. Afternoon!
Eh eh goodnight hahahaha.
Qila sempat gak buat nii haaa yang quite famous ekeke.

Terliur je tengok orang duk post congo bars congo bars
Congo congo congo congo bars haaaa.

Hehehe finally dapat pun rasa heeee. Cuma agak manis hehe.
Tapi sodap. Hahaha. Resepi nanti qila share cewah haha.

Happy congo day qilaaaa
Hehehehe. Dia mcm cake tapi tak tebal tapi tak nipis. Super crispy on top and yummy lah jugak hehe.

Qila plan nak buat ni untuk wedding pakcik qila. Tak jadi ah. Personally i would think that...

Sama je both.

Congor bars - extra money on chop chips and kekacang n stuffs. Extra gula perang yo. And penat nak gaul hahahahahahah! Rasa nak cabut tangan ohmy.

Rainbow cookies - extra on loyang,plastic, and effort nak memicit plastic piping ish haha. Pastu nak divide into 3,4,5 rainbow colours lagi alahai haha. Tapi hasilnya?
INSHAALLAH MEMUASKAN.
Kalau tak memuaskan itu maksudnya kita buat without LOVE~
Hihihihi.

Friday, May 2, 2014

Mini Gathering Bloggers 1st May at Flora Cafe!

Hi hi qila dah pegang keyboard dah niiiii Kak Sally Kak Nadia hahahahaha.
Well yesterday is my day T_T
Kena bahan tapi takpe ~
Hahahaha.

Ok so mcm biasa ah. Words cant describe how i feel right now.
But pictures will do the work for me. Hehe.
Jangan risau. Ada guide line haha.
Tak sempat nak selfie dengan semorang. Tapi mcm sempat je ekeke.

Let the story begin.....................................

Qila gi Flora Cafe Ampwalk dengan Kak/Teacher Didi!
Hehe. Hm supposely dengan +Nur Aisyah sekali tapi atas sebab yang takpat dielakkan.
Dia tak kesampaian.
Ok ni sampai sampai je dekat Ampang Park hihi.
Dah jumpa Kak Bella, Kak Niesa, Kak Nuriesya Nadia, Kak Una Kak Asha Hana & Kak Didi!
Terus naik teksi and gogogo!
Pastu sempat lagi before masuk Flora Cafe yang super tiptop decoration nya.
Cantik sangat bebunga semua tu ✽ ✿ ❁ ❀
Very flowery.

 

Datang datang gi bilik air dulu daaaa~
Semua akak was so freaking pretty T_T
Pastu duduk yay.
Qila banyak tukar tempat sebab entah lah. Haha.
Last last duduk sebelah Kak Sally T_T
Heheehehehheheheheeheeeehehe.

And sebelah kiri Bro Azlan strider huhu. Woot woot.
Dengan kak Aisya Chipmunk! Heeee such a sweetie pie mcm egg tart! Eh.
Hihihih tak sabarnya nak tengok Mockingjay nanti sama samaaaa haahahhaah

Dengan Kak Bella selaku organizer yayyyyyyyyyyyyyyyy hugs!!!
Thanks organize this superb gathering hihihihi thorrrbaik!!!!

Dengan kak Aj heee.Dia semangat gila selfie lari ke sana ke sini hihihi


Kak Nuriesya Nadiaaaaaaaaaaaaaaaaa mwamuah!!!!!!!!!!
First time jumpa omg she's rawk i like love her. Sangat muda nya alahai T_T
Thanks teman gi bilik air hahahahah
Bring the girls out~
Kak Niesaaaaaaaaaaaaaaaaaaahihihi
Kak niesa hope you're happy sebab sebenarnya kan nak keluar sikit sikit je.
Tengok tengok terus mini gathering heeeeeeeeeeee.
Dengan kak Azwar Syuhada yay.
Dengan kak Nad!!!!!!!! Yayyyy hihihi dia sangat lawak sebab errr. Hahaha
eipp eippp mana pakwe nya :p

Kak Asha Hanaaaaaaaa 
hi kak hanaaaa heheheheheheheh kita order chocolate ice sama hehe hugs!
Nanti gi tengok wayang sama sama eh?

Okay i ate Chicken Chop & Ice chocolate
Ice chocolate supper nyummy. 

Ok selfie time ok.

Ya allah kak Una hahahahahaahhhahh #queentypo
Hah. Finally habis pun update semua gambar haihhhhhh.
Penat gila. Hehe. Kena bahan sampai ke whasap tapi STEADYYYY hahaha.

Ok ni link link bloggers yang datang heee.

Siapa yang dah update boleh bagi link dekat qila biar qila letak dekat sini jugak heee.
- http://asha-hana.blogspot.com/2014/05/bloggers-mini-gathering-at-flora-cafe.html
http://newhusnayusof.blogspot.com/2014/05/blogger-mini-gathering.html
http://nadiaradzif.blogspot.com/2014/05/bloggers-mini-gathering-at-flora-kafe.html
- http://chipmunkandbarney.blogspot.com/2014/05/bloggers-mini-gathering-flora-kafe.html
- http://miss-azwarsyuhada.blogspot.com/2014/05/mini-gathering-at-flora-cafe.html
- http://www.bubblynotes.com/2014/05/blogger-mini-gathering-flora-kafe-amp.html
- http://nad-lifeisfun.blogspot.com/2014/05/mini-gathering-bloggers-di-flora-cafe.html
- http://niesa-lovecrew.blogspot.com/2014/05/blogger-mini-gathering-flora-cafe-ampwlk.html
- http://www.striderbuzz.com/2014/05/1405-bloggers-mini-gathering-at-flora.html
- http://sallysamsaiman.blogspot.com/2014/05/mini-bloggers-gathering-in-flora-cafe.html
- http://glamorousbybellaluna.blogspot.com/2014/05/flora-kafe-ampwalk-pilihan-bloggers.html
-
-


Thank you so much for coming and read this entry. Heeee. First time jumpa dah rapat gila haih.
Macam dah kenal lama. Tu yang best blogger ni. Dia tahu kisah kita. Kita pun lagi lah tahu kisah dia heeeeee. Blogwalking time muahahahahhaah!!!