Monday, April 28, 2014

Positively I am

tumblrking.com
Penatnyaaaaa :((
Hahahaha 
Tak habis habis update blog nak cerita penat. Orang yang baca nanti pun jadi penat nanti.
Credit the daily positive hihi.
Ish. So qila harini pinjam gambar Tumblr lah.
Biar semua takde Monday blues bagai tu ekeke.

Happy Monday!
Stay positive jangan penat penat. Hihi.

Semangat!!!!!! Go qila gooo.
Huhuhu

Ok sebenarnya laptop dah takleh nak bukak google chrome T_T Sedihnyaaaaaa....
Takleh nak blogwalking banyak banyak mcm dulu dah haih.
So blogwalking guna laptop satu lagi yang quite lambat.......

Hehe. Semalam gi PWTC pergh pergh ramai gilaaaa manusia. Heeeeee.
Rasa nak lempang backhand je semorang hahahahaahah.
Sakit hati n telinga tau dengar budak budak nangis bagai mashaallah.
Parents pun. Takyah lerrrr bawa anak kalau anak pun tak selesa haih.
Jalan lambat gila kot. Memang penuh ah hari Ahad kan.

Saje je nak test gi semalam hahahahahah.
Tapi takpe, Rabu ni qila nak gi lagiiiiiii hihihihi.
Jom jom jom ke PWTC hoyeh hoyeh!!!!!!

Ohya, qila jumpa 3 buku for RM25 wah. Super cheap lah tu kan. Tapi BBW lagi murah haih.
I wish i could go there ughhh. Hehehehe. So qila sempat grab 3 je. Umi sampai gi bilik air sebab tunggu qila lama sangat pilih buku heee.
.


My favourite is this!!!!
EXACTLY AS I AM

A self esteem book by - Shaun Robinson!


"This book is dedicated to all of girls out there--
big and small --- who have ever looked in the mirror
and thought, if that image were smaller, lighter, thinner,
bigger, straighter, taller, smarter, cooler --- life woulb be oh,
so much better. May the next glance you take
make you feel beautiful and loved exactly as you are."

Memang khas untuk qila yang gemok bodoh hodoh ni kot.... Hehe. Go qila goooo!!!!
Fighting!!! Hehe. Nanti qila blogwalk and click nuffnae bebanyak ye heee. Toodles.

Friday, April 25, 2014

Keputusan Matriks dah keluar

Tulah perasaan qila bila tahu qila dapat Matrikulasi dekat Perak.
Seriously!!!?

Qila apply Selangor, Kelantan, Melaka.
Kenapa Perak hm.
Menyesal apply apa yang kita nak.
Takkan dapat nya lah haih. Hahahaha.
Takpe lah. Tunggu UPU keluar pulak...
Harap dapat lah apa yang abah nak hmm....

Siapa nak check gi je link >SINI<

Hm.........
TAK SABARNYAAAAAAAA
HIHIHIHIHI.
Details? Gi email to : glamorousbybellaluna@gmail.com
Hihihihi. 

Tanda ahli syurga dan neraka.

Oh ya, tadi qila terbaca tanda ahli syurga and neraka. Jengjengjeng. Simple sangat artikel tu dlm paper mane entah eheh. Terbaca bila tunggu Alim n Azim habis gunting rambut hee~
Senang je nak jadi ahli syurga, perbaiki solat fardhu :)

Nabi takkan sujud selagi duduk antara dua sujud nya tak betul lagi.
And nabi rukuk perfectly. Semua perfectlah ofcs :D  And hidup jangan sombong, kasar, angkuh, bongkak! :D Winkwink. Macam macam sombong rupanya dalam dunia ni.

Sombong (kedekut ilmu)
Sombong (rendahkan org lain)
Sombong (tak terima kebenaran. Terasa diri dia je betul)

Credit An Nawawi rahimahullah berkata, “Hadist ini berisi larangan dari sifat sombong yaitu menyombongkan diri kepada manusia, merendahkan mereka, serta menolak kebenaran” (Syarah Shahih Muslim Imam Nawawi, II/163, cet. Daar Ibnu Haitsam)

Sebenarnya qila nak mintak ampun sebab qila dah lupa apa tanda ahli syurga.
TT_TT Maaf lah ye. Yang penting jangan sombong! :D Inshaallah. Hihi.


Short entry sahaja harini. Hehe. Salam jumaat semua! Ma'salamah wa ilalliqaa :D hihi.

Wednesday, April 23, 2014

Penat blogwalking.

Hehee☺qila blogwalking guna Senarai Blogwalking Kak Mia and Senarai Peserta Blogwalking By DayangDeno heee.

Pergh pergh. Hihihi. Banyak gila blog huish.
Dalam sejam qila mampu gi 40 blog je haih. Kira satu blog 2 minit lah. Kononnya lah kan hiks.
Sikit betul. Internet makin siput waduh waduh gimana nii haha.
Qila dah ready dah kalau internet tetiba habis nanti hik.

Eh eh tak sangka lagi less than a week to mini gathering for all bloggers 
yang free on 1st May 2014!!!
Jom joinggg hihihi sesaje. Hari tu Labour Day. So cuti lah kan? Hehe.

Lokasi ; Flora Cafe, Ampang Walk.

Just bloggers hangout day!!! Hehe.
Lunch sama sama from 12.30 untill 3.00 pm
 take a chill pill borak selfie borak selfie borakk selfie
 and dah balik hihi.
More information?
Click je gambor tu. Takpun click >SINI< Hihi.
Selamat hari rabu!!! :D
Happy wordless day~

p/s: qila takleh tidor. tengah tunggu umi and abah balik dr kelate hikhik.

Thursday, April 17, 2014

Anugerah Cemerlang SMK Sungai Pusu 2014

Ini cerita minggu lepas tapi disebabkan camera pinjam hahaaa. Lambat sikit lah. ----
Hahahaha rasa nak nangis je lah bila sampai surat dari sekolah hewhew.
Yelah sebab qila tahu qila tak layak dapat anugerah tu.....................
tapi bila teringat hadiahnya CASH$$$$$ ya allah hahahaha.
Terus semangat gila ko nak pergi tu heee.

Dapat awal jugak lah surat tu. Pastu malas ah qila nak gi sekolah semata mata nak bagi keratan kehadiran tu so qila email je lah cikgu ;

SAYA AQILA NAZMI AKAN HADIR/TIDAK HADIR KE MAJLIS TERSEBUT BERSAMA IBU/BAPA/IBUBAPA SAYA HEHEEEEE.

Pastu tetiba cikgu mesej, adakah anda akan pergi?
-___- cikgu, saya dah email cikgu. TAK BACA KE?!?!?!
Hahahahaha takdelah marah cikgu cemtu. Derhaka koooo hahaha.

Pastu cikgu tak reply. Mungkin dia terus check email ekeke.
And then tiba lah hari yang dinanti nanti kan $$$$ kachink kachink hahahha.

Alhamdulillah ada photographer tak berbayor iaitu Puip. My sistah haha.
Huweiiiiiiiii 
Fefeeling jap takpe lah kan.
Hehe sampai sampai kena daftar hee. Pastu dapat naci lemak & air kosong.
OK lah. Ada yang taknak ambik free food. Omg?!?!!?!?
Hahahaha. Sukahati diorang lah perut masing masing.

And then amboi acara lamo bebenor.
Paling best sekali part Ucapan Pengetua lah hahahahah.
Memang best gila sampai ramai mcm nak taknak je dengar hahahahha. Sorry cikgus!
Pastu ada choral speaking & nasyid bla bla bla.
Eh but first....
lemme take a selfiee heee.

Berselfie dengan Wanie, Ala, Dayana, Wawa, Nafisah & Iqin!
Heee. Ok pastu dah habis hahahha.
Aku nak cepat ambik cepat balik. LAPAR.
Hm pastu wink wink bergambor lagi ahaks.



And then finally gi lah redeem duit cash hehehehe.
Alhamdulillah dapat lah jugak RM50 tetiba je kan. Hee. Rezeki alhamdulillah.
Malam tu gi makan Muhibbah uishh.
Dapat duit lagi dari Pakcik Makcik yang jumpa qila heeee.
Alhamdulillah. $$$$$$$$$$$$$$$$$$
Nuffnang pun duit dah berkepuk alhamdulillah.
Bestnyaaaaaaaaaaaaaaaaa 
Sukanya hati iniiiiiii hehe. Alhamdulillah. Ok dah ah penat hihihi.

Tak lupa jugak dekat umi hihi. But still.
Sorry umi kakngah tak dapat straight A's....  :(

Monday, April 14, 2014

Blogger - Mini GATHERING 2014

Hi hi hi evening pipol!!!☺!!!
hehehe. So ni qila copy paste dari blog Kak Bella Lunaaaaaa hihihihi. So full credit to HER.


                                                                                               


Alhamdulillah, aku rajin menaip hari ini dengan perasaan teruja ! Kenapa ya?
sebab aku nak ajak korang-korang berdating dengan aku.

hehe. bukan aku soranglah. bersama-sama dengan blogger cun & comey yang lain. (iaitu Qila)
Eh. Hahahahahah.
So, who's available on :
1st- May - 2014
LUNCH time together at 12.30 pm until 3.00 pm

Tempatnya memang sangat best dan meletops. kebambom gitu.
Pernah dengar 'Flora Kafe' tak?
Scha & Awal pernah buat event kat situ.
Then cerita Ariana Rose juga buat pegambaran di situ.
Kerlassss tak kak jah?? hahaha

Aku memang excited tengok bunga-bungaan, bagai dalam taman bunga.
Decoration yang sangat mewah.
Tapi harga makanan mereka pada aku murah. Tak semahal hotel.

Eh, kenapa we olls nak buat mini gathering?
kan seronok kalau dapat join then berkumpul ramai-ramai.
secara santai dan kenal mengenali kawan-kawan blogger yang korang selalu komen.
More better jumpa face to face and borak lama-lama sampai lebam.

Tak adalah isu blogger itu sombong or tak mesra alam.
Mestilah korang havoc & the best kan?
lagipun tempat yang we olls pilih sesuai dan selesa sangat lepak-lepak.




OK.. Aku tak nak ngurat korang-korang banyak sangat. hahaa
kalau rasa dah tergoda dengan pelawaan aku, terasa nak join we olls.

Boleh inbox aku atau tingalkan URL blog untuk aku kejar korang.
hahaa. yang betul-betul free & berminat ajela.

Setakat ini, yang dah confirm nak pergi dalam 5 Orang.
Tiada limit dan had. Kalau nak jangan segan-segan komen kat bawah ok.

Actually, aku just jadi organizer aje. hahaha. Ada mastermind yang lain.
Aku tolong-tolong untuk permudahkan perjumpaan kami.

Kalau nak tahu location boleh google ataupun tengok map kat bawah ni.
Dekat aje dengan KLCC rupanya. So, siapa rajin lepak Ampang. Moh kita lepaking together !




Surprises & Excited :
Mell a.k.a Manager Flora Kafe akan bagi discount to us ! (blogger's)
Then maybe ada some surprise yang pihak Flora Kafe sediakan untuk kita.
Kenapa aku invited blogger pergi sana.
Mana tahu korang dapat job review makanan kat sana.
So, sila hadir-hadirkan diri anda jika kelapangan.

Sebarang pertanyaan boleh terus inbox /PM / komen 
Dekat facebook : Bella Luna ok? Hihihi.


FLORA CAFE (AMPWALK)
Ground Floor,The AmpWalk 218, Jalan Ampang, 50450 Kuala Lumpur.
50450 Kuala Lumpur, Malaysia
Always open
Phone: 03-2161 8010 / 03-2181 0986 (mel)
Email: florakafe@gmail.com
Website: http://floraetc.blogspot.com/

********************************
So nak pergi? Jom jom.
Tinggalkan URL BLOG dekat Entry SINI ye. Nak tinggal dekat blog qila pun boleh jugak hiks.
Jom ah gi jommmm hihihi.

I'm back on track!!

Hahahaha hi hi ☺Ok semalam acah acah je nak Hiatus gitu kau ghasa hahahaha.
taking a break kononnya! Tapi betul lah. Memang tak sangka qila betul betul hiatus.
Kapoof!! Hilang cemtu je hehe.
Bukan apa. Busy gegila lah.

Hari jumaat gi keluar jap dengan umi n pip. Sukahati dia je ponteng sekolah hahah.
Balik rumah sememangnya berdengkur sebab sakit gila perut pergh.
Memang patut lah pun tak update blog. Uish makan panadol pastu ambik beg air panas yg sangat perrrfect.
Ish memang bagus lah beg tu. Letak je dekat perut pergh. Memang sedap gila macam tungku eh. Hihi. Sakit yang perempuan je ghasa hahaha.

And pagi sabtu pulak mashaallah.
Alhamdulillah rezeki qila dapat jemputan Anugerah Kecemerlangan hehe.
Tak sangka dapat 7A pun boleh jugak ye hihi. Bagus sekolah Sungai Pusu ni.
Kaya. Hewhew. Nanti qila cerita dalam next entry sebab nak tunjuk gakkk gambar qila n friends muahahahah.

Hehe qila dah potong dah harga tu hihi makin murah dah hehe.. 
from my InstaShop hihi.

HARGA BAJU RM24 excluding postage. Postage rate dalam +RM6 kan so kalau beli satu jadi
RM30 INCLUDING POSTAGE MUAHAHA.
 OK LAH TU KAN HIHI.
Kalau kawan dari blogger nak beli qila kasi diskaun lagi jangan risau muahaha.
Oh ya, dear Kpoppers.
Qila nak buat baju EXO ni hehe.
Although idk who the hell is EXO tapi mcm bersepah je exotics kan hihi. 

Credit to : SINI
Sumpah penat gila nak tunggu customer datang...
Sometimes qila nak je delete insta tu haahahah.
Malas. Tapi TT_TT
Usaha tu kena lah ada to earn something haish.
Ok qila tak tahu nak design apa dekat baju haih.
Qila nak je design baju
DAH SOLAT?
Haha. Takpun 
"Kalau awak baca ni 
maksudnya awak tak khusyuk"
Hahahaha bayangkan kalau ada orang pakai baju tu bila gi surau / masjid.
Haha kantoi tak khusyuk hikhik. 
Bagus ustaz mana entah dalam Ikim, haritu terdengar dalam kereta hehe.
Dia suruh design baju macam tu. Salah satu cara nak ajak budak budak solat.
Kita takpayah bebel bebel jangan tak solat,
berdosa besar tau, bla bla bla pun.
Tapi budak budak sendiri inshaallah sentap pastu terus solat hehe. Ok alhamdulillah siap jugak post ni hahahaha. Terima kasih kepada yang rindu qila tu ihiks.

Cc : Farhah , Kak Farah yg jauh hihi.
Qila tahu yang lain pun rindu qila tapi mesti malu nak cakap kan?!?!??!?!
Hahahahahahhaa k bye
rindunya nak blogwalking hahaa. Bukak tab banyak gila ni.
hewhew. Hang hang jugak, tapi nak buat cmane. Tunggu je lah load satu satu hiks.
Itu belum campur click nuffnang lagi pergh. Memang penat :p

Monday, April 7, 2014

Thankful.

Thank god☺!!!! Hehehehe. Alhamdulillah. I'm being thankful for everything.
Terima kasih kak Fand bagi hadiah dekat qila ekeke. Terima kasih bebanyak tauuu bg hadiah topap TT_TT
Terharu gila qila hihik. Stay strooooong tau Kak Fand!!! Hihi. Sorry lambat update!!
Cc : www.ctfand.com

Alhamdulillah. Dapat hadiah Floral Dress Full Lining daripada akak Fyza daripada
Instagram @Fashion4PlusSize hee~
Can't  be more thankful sebab harga dress tu luar kemampuan qila kot TT_TT
Dah ah plussize untuk org gemok cm qila ni hahaha.
Cuba teka dress mana yang qila dapat hadiah? Heheheeeeeee. Qila malu ah nak pakai haha.

Memang mahal gila. Tambah sikit je lagi boleh cecah 3 angka ehhe.
Cantik kannnn hikhik. So boleh lah qila feeling feeling princess jap. Hiks.
Jom follow Instagram @Fashion4PlusSize hehe. Baju ada, skirt ada, dress ada, eii cantik hihik.
Fashion4PlusSize thank you so much. Dia selalu bagi tips jangan pakai baju ketat ketat hehehee.
Bagus tuu. Hikhik.

Fashion4PlusSize ( Look good? Feel good!)
Gorgeous plusize blouse, cardigan, skirt, long dress :D


  • Keep calm n shoppin ☆  
  • fashion4plussize : Yang penting ikhlas dan jujur. Kalau tak jadi beli inform fyza ok. TQ ♡


  • And yes. Lastly, kak Fyza ni sangat sangat lah baik. Dia tahu customer busy.
    Ingat senang ke nak gi bank bank in bagai.
    So dia boleh reserve kan dulu baju mana yang kita nak hihi.
    Kalau bank in lambat pun dia tak marah ekeke.
    Dia takde lah nak block block backout buyer bagai hahaha. And dia memang ikhlas nak tolong plussize girls jadi cantik!!!!! :D Yayyy


    Bestnya berblogging. Rezeki qila masuk macamtu je. Sekelip mata.
    Dengan menang hadiah giveaway lagi.
    Dengan dapat kawan kawan akak akak yang sangat sangat baik. Ugfakdjfsdkjnsv rasa nak nangis je hish.


    Ok ni pulak qila dapat hadiah minggu lepas wee~
    :D
    Thank you so much kak AinRuslee hhee. 
    Agak terkejut bila tengok nama qila dalam Senarai pemenang GA Ainruslee. hewhew
    Tak rugi betul lah masuk Giveaway March Ainruslee In D'Blog hehe.
    ingat lagi tak dalam Entry Kelik Kelate tu?
    Ha obuse liptint ni lah -___-
    harga patut rm6++ jadi rm18!! Siot je makcik tu hahaha.
    Alhamdulillah. Qila memang tak nak beli pun. Saje tanya harga. Eh yeke lol
    Tuptup dah sampai rumah hihi freeee. Memang comey. Rasa jambu je bila pakai wakaka.

    Ok salam isnin monday blues! :D Jgn lupa ucapkan alhamdulillah! Heheee.
    Sorry lah qila bantai masuk 3 giveaway terus harini hewhew.
    Banyak lagi hadiah qila dapat tapi maaf lah qila agak malas nak post dekat blog hehe. Rasa mcm malas je nak tangkap gambar hewhew.

    Wednesday, April 2, 2014

    Berita Harian Skor

    Hahahahahhah☺ sebenarnya qila sedih sikit tapi nak buat acane hahahahaha.
    Dah kus semangat gila ni ha pepagi lagi cari Berita Harian hewhew.
    Hello evening untuk semuaaa hehehehe.
    Drumroll sikit. Hohoho.


    Tadaaaa!!!
    Thanks Mazniiiiiiiiiiiiii sebab rekemen blog huduh ni!!!! Thanks kak Khairunnisa :)
    Thanks kak Ayue sebab tolong tangkap kan gambar tu hahahahah. Dengan kak kak Ayue sekali masuk dalam tu hihi. Eh eh Cha pun ada sekali lah hahaha.
    Terima kasih jugak dekat Nazurah  sebab inform dekat cbox hehe. 
    Hehe alhamdulillah. Nak tunjuk ke tak dekat abah....
    Hmmmmm *garu dagu*
    Hahahahaha kesian lah dekat abah.
    Hahahahaha ok ok qila tunjuk ahaks. Harap dia tak marah lah hewhew.
    Interview tu kalau nak baca gi lah cari sekejap. Sempat lagi ni :P



    Update.
    Hehehehe alhamdulillah. Qila dah tunjuk dekat abah ahaks. Dia terima seadanya. Happy dia bebangun tidor anak dia masuk sotkabar har har har. 
    Umi pernah masuk sotkabar jugak hahahah.
    Azim haritu masuk sebab main bola dan fingerboard. Harini dia dapat result 100% untuk geografi.Wow.
    Alim pun pernah masuk sebab bola. 
    Pip pulak harini menang Choral Speaking. Wah wah happy abah harini hahahahah. Alhamdulillah rezeki harini cemtu je Allah nak bagi kan hehe. Biar lah duit tak berkepuk pung tapi happy family. Heee :D

    Semangat nak berblogging ni lepas masuk Berita Harian hahahaha. Kemain ko qilah.
    Ok tak sempat nak cerita pasal Yadim hiks.