Wednesday, March 26, 2014

Currently in Kelatey


Hi hi hi uolls hahahahaa☺!!! Cuba teka qila dekat mana sekarang hewwww~
Aahh so calming hehe.
Alhamdulillah arrived safely at my one n only beloved Kampung Kangkung in Pasir Mas huihui. Sejuk gila babun woi hikhik. 
 
Best banget !!!! Hehehehe.
Suko gilo ni muahaha. Harap jumpa lah sesiapa yang encem nanti hikhok.
Hok paling sedih sekali tokleh jupo ngae Ninaa. Jauh kot, dio duduk Machang hee.
Tapi nina, meh lah maghi ko Rantau Panjae, hehe. Buleh shopping samo samo hohoho.

So. Sekarang ni....
Mungkin nak tidor jap hahahaha. Sempat ke wuwwuwu TT_TT
Takpe, jakgi Abah nak masuk sana.
Kitorang (me n pip) ofcs lah shopp till dropp di Rantau Panjang muahahaha.
Survival starts now......Har har.

Jangan lupa tawar menawar hihihi.

Mokcik, buleh lah mokcik. Nok mitok kurae ni hehehehehehheeh.

Aku dah hafal dah dialog untuk mintak kurang. 
Hehe. Dah lah tengah cuti sekolah ni. 
Confirm ramai orang dan confirm mokcik pokcik naikkan harga. Oh tidak1!!

Ish. Takpe takpe, hehehehehhee. Wakaf Che Yeh sorry lah kito tok sempat lah nok gi sano.
Maaf deh? Hehe.
Rantau panjang here we come :D :D :D

Checklist : Wideshawls, Baju baju, Skirts!!! Ya allah!!! Hahhahahaha. 
And makanan hoyeh hoyeh.
Lagi lagi lokcing dan aiskrim Baba!!!!!!!!!!!!!!! Wuuuuuuuuu. 
Rasa nak nangis je bila makan tu sebab kesedapan dia i just can not describe it in words heh.

Yayy. *dancing*

Sawadee khaa :D Hehe.
Saje je nak berthailand jap hehe. 
Harap sangat dapat jumpa pakwe Thai ke kan. Mana tahu dapat yang macam 
Mario Maurer ke. 
Omg. Lao mak mak (Hencem sangat sangat) tu. Hehe.
Kak Niesa, mano Pakgad kak Niesa nyo? Tok jupo pun hm. Hihihi.

Tuesday, March 25, 2014

Blogger Remaja

Hehehehee tak tak. Saje je. Hikhik. Qila cuma di interview untuk masuk dalam Column Blogger Remaja dalam Berita Harian. Lol. To be honest, dah bertahun dah qila tak baca surat khabar hahaha☺!! So ini kali lah kena beli surat khabar untuk tengok muka sendiri masuk gitewww.
Hikhik.

Tapi sebenarnya qila takde lah remaja sangat hahaha.
Dah terlebih setahun ni hihi.

Muahahaha.
Qila saje je mozaic kan sebab malu lah hahahahah.
Tunggu nanti baca balik lah bila dah keluar paper lewlz. Finally.
Impian qila untuk masuk dalam paper termakbul jua.
A big round of applause and thanks to...

ehehehe. Thank you Mazni.
Qila ingat si hamsterkentut tu. Sebab dia pernah masuk paper dalam entry Usha BH Skor.
Rupa rupa nya.... si http://supersagaaaa.blogspot.com/ ni punya kerja. Hehe.


Siapa nak masuk dalam Column Blogger Remaja untuk next paper?
Meh sini meh. Hehe. Remaja je ok.
Akak akak tu sorry lah. :P Hahahhaahahahah
16 to 18 beratur please. Hihi
qila dah promote dah beberapa fav blog qila hihi.


Thank you Kak Khairunnisa :D Gi pm kak tu untuk masuk paper. Har har har.

Kata dekat kak tu,

Kak, saya rasa blog saya berpotensi untuk masuk dalam BH!!! Fighting!!!

Hehe. Banyak betul things n stuffs qila nak update tapi busy betul hihi.
Dengan Anje beranak di subuh hari lah.
Dengan 3 giveaway sekali gus qila masuk semalam hhhoho.
Dengan nak edit gambar and upload dekat Instagram untuk menang RM200 MPH VOUCHERS AND POWER BANK. Hm need ideas on how to edit the picture haih.
Busy busy. Pening kepala haih.

Guess what.
Malam ni qila bertolak gi Kelateyyyyy dengan abah and pip je hehe. Naik Bas hikhik.
Tak sabar nya tak sabarnya ya allah permudahkan lah hihihihihihi

Monday, March 24, 2014

MH370 SAH TERHEMPAS :(

Betul ke
Innalillah hi wa inna ilaa hi roo ji'uun.
Yang lebih detail inshaallah keluar berita besok.....
Betul jugak... Lama sangat dah. Food supply nak dapat dari mana....
Ubat ubat semua cmane kan kalau ada yang ada penyakit.....
Agak mustahil untuk survive.....

Please come back.

But you didn't :(
You didn't come back............... Eii sedihnya.....


Wallahu'alam. Innalillah hi wa inna ilaa hi roo jiuun :(!!
Kesian family diorang...........T_T
Sah terhempas di Lautan Hindi.
Dah keluar dah dalam berita.
Finally.
Stay strong to the families......................
Al-Fatihah :(
#PrayForMH370

Baru habis SPM?

Hiiiiiiiiiiiii spm / stpm leavers :D Hehe. Meh sini kejap jeeee pls. Hehe. 




Share your most memorable graduation moments with the hashtag‪ #‎MySPMGraduation‬ ‪#‎AYTP‬ on Instagram. The Top 3 most creative & inspiring entries 
will win 1 x Powerbank & 1 x RM200 MPH Vouchers.

So apa tunggu lagi hehe. Best gila kalau menang RM200 MPH VOUCHERS AAAA.
Qila dah ah belum masa lagi nak dapat Voucher Buku 1Malaysia tu hihi. 

Tapi qila tak tahu lah nak buat gambar creative haih.

2 April last day nak submit gambar tu. Jom!!! 
Upload je dekat instagram. 


Letak hashtag #MySPMGraduation #AYTP dan done!!! Hewwww

Nak edit cmane niii T_T Nak menang nak menanggggg. Hehehehe.

Cuti-cuti GIVE AWAY



"Fiza akan bercuti di ..............?"

Hehe. Qila tak tahu sebenarnya hahahahaha. So qila hentam jelah eh.
Kak Fiza akan bercuti keeeeeeeee Kelantan!!! Hahahahah.

Cuti-cuti GIVE AWAY akan berlangsung selama seminggu bermula 21 Mac 2014 sehingga 28 Mac 2014.

:D Hehe. Jom joing jommmm. Click banner or click >sini<

Saturday, March 22, 2014

KOSÉ Sekkisei Roadshow ~

Pada suatu hari.  Ada seorang akak tu. Dia nak kahwin dah hihihi.
Dia whatsapp qila hahahah. Dia tanya qila, nak gi tak satu event tu dengan dia. Hihi.
Qila terkejut beruk ler. Tak pernah dibuat orang lain kecuali akak ni ekeke.
Dah lah event tu on the day SPM result keluar ahahah.

Seriously kak? :P Hihihi.
Disebabkan qila sorang, qila ajak lah sorang lagi. Cha namanya. Hikhik.
First time ok qila naik LRT forever alone hihi. Thank god jumpa Cha di KL Sentral phew.
Qila rasa nak tumbuk je KTM lembab sangat haih. ☹!!!!
Tapi alhamdulillah sampai jugak ke Mid Valley phewww☺
Thanks kak ayue TT_TT Hugs!!!
So let the pictures do the talking ekeke
Fresca Mexican Bar & Restaurant
With Cha & Linaaaa hihi.

With le cute kaka o m g sumpah dia lawak hahahahahahahah tak percaya dia nak kahwin dah


Heheee. Ni cleansing dulu hehe. Siapa kata bertudung takleh buat semua benda ni. Boleh ok.

Hehe. Semua gelabah takut kena tudung heee~~
Banyak sangat gambar tapi ambik sekadar syarat je lah eh hehe.
Super cool :D

Fuyo fuyo dia pakai mask perfectly hihi.
Sangat cooling ok mask KOSÉ subhanallah. 
Dia punya hidration tu sampai 10X ok!!!! Love it so much. Dah lah unik gila cara mask tu popout hee.
Sejuk gila pulak tu.
Dia kata, memang sesuai untuk orang yang stress. Hahhhhh~




Bye bye Kose Sekkisei! 

Eh. Hiks. Dengan Lenz/Lens hahahhaa. My new future never-will-be boyfriend hahahaha

Eipp eippp.
Ish dia nak jugak tuuuuu. Hahaha


Ohh the best part of the day is at KOSÉ punya booth ada PhotoBooth for freee :3
Hehehehee. Free free free ahahahahah
Nampak tak siapa semangat nak pilih props? :P

Ececehh

Ceh wah.

Amboiii.

Eh eh.

Ni lah resultnya huuuuuuu. 
Huk aloh tak sempat tangkap gambar yang lain punya and sadly takde yang kitorang berempat sebab battery habis. Huh. Thank god Brian tu super nice :D Hehehe. Thank you for your effort Brian!

Got these hehe finally at least something that i can bring home

Tons of Kose Sekkisei mask cooling mask hoyeh hoyeh.
Hahahah muka excited dapat ke Mid Valley for the first time hahahahahahahahah sadlife


KOSÉ Sekkisei :D


So lastly.
ARE YOU HAPPY ABOUT YOUR SKIN? DO YOU LIKE IT?
Save the Blue Project

I love it. Hehe. Thank you  KOSÉ Sekkisei!!!!!! We had so much fun heheee~
Thanks kak ayue sekali lagi T_T
Thanks Cha T_T *HUGS!!!*

Thursday, March 20, 2014

Result SPM Qila Omey hahah

Hahahaha. Alhamdulillah jelah. Kang kata lebih lebih kata tak bersyukur pulak kan ☹ hihik☺ so alhamdulillah :D Hehe. Tak happy tak sedih. Sebab entah. Rasa kosong.........
Hehe. Heartbreak sebenarnya. Hikhik.
Qila nak sangat 8A 1B tapi dapat 7A 2B hmm.
Hihi. Allah nak qila berusaha lagi tu. Kang perah santan pulok.
(ayat sedapkan hati ah cam biasa -__-)

Terima kasih bebanyak dekat semua yang wish qila ugh terharu serious nak nangis haih.
nasibaik dekat sekolah tadi nangis 2 kali hahhahaahhah nasibaik seka air mata tu asap. hewhew.
Abah macam nak marah je tengok aku nangis. Dia kata RILEK LAH!!!
Mungkin aku mcm pondan?
Hahahahahhaha. Umi dia buat buat taknampak hahahhah.
Tapi hm. Tulah. Nak buat guano. Hehe. Pintu SPM dah pun tutup. So lepas ni?
Nak gi mana? Nak masuk mana?
uh oh.....................................
*hantuk kepala dekat dinding laju laju*


hihihi. Ughh. Nanti lah qila fikir.
Oh im in dilemma wanita. Oh ya baru tadi qila dapat gambar graduasi tahun lepas -_-
Huh sabar je dengan cikgu tu. Huh!


Patut gambar graduasi qila ada 2 lah sebab menang pingat aliran akaun.
Takde pun hmmmmmmmmm. *jeling maut dekat cikgu*


Hehehhe. Harini memang the best day in March :D
Nuffnang best gila woi. Thanks to kak Ayue hihihi. Owner blog http://mii-and-himm.blogspot.com/
hihi sebab jemput qila hikhik.
And thanks jugak kepada Chaaaa owner ecahwacha.blogspot.com hihi.
Kim salam dekat Linaaaaaaaaa sekali hihihi thank you. Besides result, you guys made my day! Hehe.
Besok lah qila cerita what happen today. So much fun and so many pictures are coming hihihi.
Salam malam jumaat!

Wednesday, March 19, 2014

Unforgettable Day ☹ One day before SPM Result...........

☺I don’t want to think about the results. I’m so anxious about whether I’ll pass my SPM with flying colors or not. To be very honest, sangat takut lah pe agi. :(

Ya Allah please.


Anyway, all i can say is Good Luck to Myself.
Good Luck Keylaaaaa. U boleh punya ah amin!!

May the odds be ever in my favor indeed.
Hm. Kalau odds never in my favor acane?
Takpe lah nak buat cmane. Addmath memang tak ah nak dapat A. Haih.
So qila target 8A je pls pretty pls T_T



Hehe. Doakan qila besok pagi nak pergi ni. Dalam pukul 11 cemtu kot entah haih.
Ikut hati taknak pergi. Malas nak jumpa those so-called friendz zzzz. Hihi.
Tapi apakan daya, hm. Dearself tolong lah jangan nangis. Malu nanti ugh hihihi.

Ok ok. Lepas ambik je terus belah lah (kalau boleh). Jangan menggigil lutut.
Balik rumah terus sujud syukur no matter what. Go keyla go go goo! ;___;
Hohh. Dup dap dup dap....

Nantikan result qila....
Besok inshallah update. Takkan ah tak update. Hihi. 
Agak agak malam ni boleh tidor ke tak. Hm 

Sunday, March 16, 2014

DIY: Comelkan Earphone/Headphone Anda!

DIY: THREAD WRAPPED EARPHONES
DIY: FREE PEOPLE WRAPPED EARBUDS
DIY: WRAPPED EARPHONES
DIY: COLOURFUL EMBROIDERY EARPHONES

OKAY NAMA DIA SANGAT BANYAK HEHEHEHE. TAK KISAH LAH.
Thanks kak Diana Rashid share ni huhhu. Boleh lah qila buang masa buat benda alah ni hehe.
Dulu qila buat friendship bracelet tapi dah malas gila aduh.
So nak buat ni je hehe. 
So takde lah malu sangat nak pakai earphone untuk dengar lagu sbb earphone kita comel.
Boleh belagak sikit hahahahahah.
Pastu kalau orang tanya, boleh kata aku buat sendiri. Kau hado? :p
ahahahah. Astaghfirullahal'azim -____-
*slap myself*
Embroidery-Floss-Wrapped-Headphones

Heehhehe ni qila cari from google, credit to http://www.agusyornet.com/ lah ye. Hehe maaf.
So jom tengok cara nak buat hehe.









Btw blog http://www.agusyornet.com/p/diy.html
memang gila best huhuhuhuhu
headphone_madeinpretoria

ni pulak credit to ; http://madeinpretoria.wordpress.com/2013/03/11/diy-free-people-wrapped-earbuds/
muehehehe nanti qila share apa jadi dekat earphone qila hahahhaha.
Mesti hancus hahahah.

Ini lah jadinya. Pukul 12 malam qila buat sensorang. Pip tak habis habis marah dekat aku suruh tutup lampu bcs dia nak tidor hikhik.

Hehehehe buruk gila haih. Im such a failure. 
Takpe, baru cuba sebelah telinga. Sebelah lagi kan ada hihihi.

Saturday, March 15, 2014

2 weeks to-do list

Hahahaha☺!! Kemain gitu kata ko. To do list ni wajib qila laksanakan haih.
Harini qila nak beli loyang lidah kucing tu :D Sebab nak buat Rainbow Cookies tu and nak bagi dekat kakak kakak manis for fwee hihi randomly ya.
  • 15th : Harini. hehe. Party sekejap sbb dah habis kontrak kerja jadi Pembantu Kerani!! Horey!!
  • 16th - 19th : Belajar kereta zzzzz. Sedihnya lambat belajar hm. 
  • 20th ?!?!?!?!?!?! RESULT SPM HUARGH!!!!!!!!
  • 21th : Kita tengok dan tunggu apa jadi on 21th based on my SPM results :( Mungkin qila membawa diri ke Kelantan.................hahahaha.
  • 22nd : Qila nak basuh semua baju. Nak sidai lipat kemas bilik oh makeover time.
  • 23rd : Hmmm. Nak kelik kelate kot. Kalau ada lagi lah tiket ke sana. Inshaallah.
  • 24th - 26th : REHAT.
Bye bye March love ya hehehheeh.

Tapi. Qila nak sangat kelik kelate. Tapi tambang saje pergi balik dah RM100 aduh.
Nasibaik qila plan nok kelik ngae Pip hihihi. My lovely sister. Ish. semangat dah berkobar dah ni.
Nak naik bas dua orang hohoho. Pastu nikmati udara segar di Kelate oh my allah sangat lah bersyukur.

And guess what!!! Nok gi RANTAU PANJANG hohohoho shopp till drop tapi bila jejak kaki ke kelate sudah pon drop T_T Mesti purse qila kurus je haih. Silap silap tinggal singgit je ugh.
Sedihnya hati.........................

Duit, nape lah awak ni penting sangat? 
Melampau!!!! Sebab awak lah manusia jadi tamak. Hihi. Ohya. Semalam qila dah gi ambik parcel di poslaju hohohoho.

Nah excited gegila ni dapat Slim Fast Diet ni. Thanks Kak Mia n MBH!!! Hehe.
Tak sabarnya nak buat entry review in 10 days from today!!!!

Pastu submit link entry before 11.59 31st March at >HERE<
Heee. Hope i'll get the next peringkat hehe. Doakan ye. Tunggu review qila nanti horeyy horeyy hehe. Salam sabtu semua :D :D :D 

Friday, March 14, 2014

I want my freedom!

Dear kak Fatimah ☹ will be missing you!!! Hehehe. Salam jumaat semua muahahah. Harini jumaat☺!!! :D Besok sabtu!!! Which means last day qila kerja har har har.

Less than 24 hours lagi alhamdulillah. Senang hati. Dah ah minggu ni banyak kali kena maki berbakul bakul :/
Tapi takpe qila, all iz well. Sehari je lagi. Just one more day and i will be freeee.
Hihihi.
I want ma freedom hehe.
Ish ish rasa nak hantuk diri dekat bucu yg paling tajam sekali hahahhaa.
Best nya rasa ni alhamdulillah :D


Soooo. Balik kerja ni qila nak gi ambik Parcel yang umi tak sempat ambik bila PosLaju sampai rumah haih T_T
Sedih betul. Satu parcel umi dengar. Satu lagi umi tak dengar hahaha.

Yeap. It's SlimFast Diet huhu. Untunglah kak Sally cepat. hehe.

Hm. Bye bye kak Iema bebeh. Thanks for being yourself. Umur 30tahun tapi rock nak mampuih.
Mulut dia pergh laser gila hahahahhaha. Memang suka laser semorang ekekeke.
Tapi alhamdulillah dia takpernah laser qila ahahaha. Dia suka kutuk boss ahahhaa.
Qila gelak gelak je haih. Pastu memang friendly and haih. U r the best.
Qila ajar akak banyak benda and akak pun ajar qila banyak gila benda haih.
Unforgettable lah hihi.

Paling best past few days ni lah.

"Kak iema, qila takde kerja ni. Ada kerja tak untuk qila?"

"Huhu. Qila!!! Akak pun takde kerja ni. Buat buat je ada kerja!!! Buat lambat lambat tau!!"

Hahahahhahaha kenapa lah dia lawak sangat haih. Kitorang kalau ada kerja ambik ko.
Banyok gilo. Tapi bila kerja dah habis memang rilek brader brader rilek je ler. Hihi.

Hm. Such a nice companion for 2 months and a half hihi.
Love chu. Sorry lah qila takleh nak teman kak Iema dah haih.
Serious akan rindu tolong kak Iema buat closing, jualan, belian kredit bla bla bla.
But sadly. Nak buat cmane. Kontrak sampai di sini sahaja cewah. Takpe, boleh IM di fb hihi.
Harap kak Iema stay healthy :)

Ehehe. Harini umi masak Mihun/Mee Hoon/Bihun Sup hahahha. Nyum love it so damn much hihi.


Selamanyaa kegemaran hahahahhaha. Forever favourite gitewwwww.
Hihi. Memang best bila ada tauge and sambal kicap tu ugh!!! Kecur liur ni. Qila makan sampai lebam hahahhaa.

Uh oh close-up sudu dari Korea hihihi. Panjang kan sudu korea?!?!?! Comel je.
Qila dapat 3 set free Sudu Korea sekali dengan chopstick hehe. Tapi biasalah. Chopstick tu pun sebelah lain hahahahaha.
Dari 3 bestfriend yang dah pergi Korea.
Untunglah. Qila sorang je belum pergi........

*patah hati*
Hehe. Takpe, mission qila memang nak kumpul duit and bawak umi!!! Hihi jadi
anak yang menyenangkan hati and menggembirakan cukup lah hehe.

Eh. Abah nak campak mana? :O Uh oh...
Sorry lah abah hahahahhaa. Selalu lupa abah hee~ Abah duk rumah je lah hahahha.