Friday, February 28, 2014

Hi aku dipecat.

Nak sedih☹ ke nak happy☺? Entah lah. Bercampur baur err. Bukan apa.

"Kau bila nak berhenti?"

"Err, hujung bulan 3 lah? Nanti qila nk cuti beberapa hari tau sebab nak ambik result SPM :D" *senyum sebaik mungkin walaupun sentiasa kena tengking*

Salah ke aku mintak cuti beberapa hari and then kau cakap,
"Hak elah, kau nak cuti bagai pulak. Jadi sampai bila ni? Aku bagi kau sampai 15 haribulan je lah kau. Okay?"


Erk. Sumpah sentap. And paling sentap bila kak Ima cakap, dia tak sabar nak replace qila...
T_T Sebab 17 haribulan ada 2 awek baru apply nak masuk kerja. So dia tengah perasan lah tewww ramai nak kerja dekat situ huh. Qila cuma cakap nak beberapa hari cuti untuk ambik result SPM. Itu aje. Yang kau nak emo pahal duh. Eiii takpaham dengan boss qila yg super kurang ajar. Hm makin lama makin kenal perangai bussuk dia haih.
Dah lah kedekut. Bukan apa, kak Ima kerja dengan kau for 5 years.
And gaji dia ciput cemtu je....... Seriously?
Dia jaga akaun kau, dia buat ini itu. Based on apa yang qila tengok Kak Ima buat selama ni.
Omg i can't stand it. She's not kerani. She's more to PA kau. And itu je dia dapat? Haih.
Memang patut pun aku berhenti kerja. Can't wait!!!!

Heheehehe. Sorry kalau qila emo, bukan apa.
Kita kena lah tahu the difference between kedekut or berjimat cermat right?
Ok goodnight! Tak sabarnya 15 haribulan :D Muahahah. Ikut kan harini jugak 28FEB nak berhenti hohohoho. Tapi takpe, aku nak settle everything what ive started hehe.

Setiap hari qila kena tengking mcm orang bodoh. Sabor jelah.
Tak tahu kenapa dia jadi emo gila bila bapak dia call dia. And tak pasal pasal qila sekali kena marah.
Bila takpaham, kena lah bertanya kan?
Bila qila tanya, dia mengamuk satu kedai. And i'm like..... Lolwhut.
Kau ni memang melampau. Ugh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pastu bila kak Ima masuk je, dia dan dan lah bajet baik. Pastu dia sentiasa cari salah orang.
Bila barang hilang je dia pandang muka qila. Bila semua benda salah memang salah qila lah.
Bila dia salah dia gelak gelak and buat bodo. Pastu ugh. Mcm mcm lah.
Makin lama makin melampau. Macam bagus sangat.
Heishhhh. Ya allah but still im being thankful. Kalau tak sampai bila pun aku takde pengalaman cemtu hehe. Alhamdulillah for everything. I learned alot yay.

Nasibaik lah Abah lah orang paling garang in my world and yes.
Mentaliti qila sangat kuat. (umi yg cakap hihihik) well i don't think so bcs sometimes tetiba je boleh nangis tanpa sebab musabab yang munasabah. Hahahah.

So sekarang qila tengah nak apply kerja dekat sebelah tu je hahahah.
Kak Ima pun siap cakap,

"Qila, kerja je situ. Biar padanmuka dia. Biar dia tahu takde orang pun boleh kerja sini macam kita kan kan?"

Thanks kak Ima, sebenarnya qila kesian sangat dekat kak Ima ;(
Dia mcm sedapkan hati je kerja situ haih.
And dia pernah pengsan tau kerja dekat situ. Stress sangat :( Poor poor kak Ima,
stay strong kak Ima!!! Love you and thank you so much tau for this 2 and a half months kerja dekat situ hehe. Sebab kak Ima lah qila bertahan. Hehe. Sorry takleh teman Kak Ima and ganti and tolong kak Ima with those accounts stuffs hm :/ rasa nak nangis je ughhh.

Sorry and thank you!
p/s: Sorry ayat qila mcm tahape hape je ugh. Stress. Tapi takpe qilah.
All is well. You can do it bebeh :D Lagi 2 minggu je. Sekejap je :D Hehe.

Dah lah. Malas nak bebel lagi. Tata!

Dear mothers...

Dear Mothers ,
● Don’t teach your daughter how to dance, teach her how to perform Salaah

● Don’t teach her how to sing, teach her how to recite Qur’an
● Don’t beautify her with make-up but with the Hijaab
● Don’t give her immoral movies to watch, instead tell her the stories of the prophets and the sahaaba and inspire her to follow sunnah.

● Don’t let her role model be a celebrity/singer, but the Prophet Muhammad (peace be upon him) and his wives.
►Your children are your means to earn continuous rewards even after your death


★ [ DON,T FORGET TO SHARE ] ★

Thursday, February 27, 2014

Depressed.

Personal Note:

Sorry if my blog has been lacking lately. I am recovering from my depression heheheeheheeh. Thank you to all my wonderful blogger friends! 


By the way. Dont ever forget that....

There is life after death.
:)


#DearSelf. Ingat akhirat sikit. Jgn duniawi sgt lah heheehhehe #notetoself 

Credit to owner ; Ustaz Ismail Kamus. Heehe.

P/s: Nasibaik qila luahkan EVERYTHING dekat umi haih.
Rasa macam nak nangis je lepas apa yg jadi harini ugh.
Nak berhenti kerja T_T!!!!

Ok tata. Continue hiatus mode hiks.

Friday, February 21, 2014

Iman...

Credit to owner lah hehe.

Thursday, February 20, 2014

Dah weng

Sedihnyaaaa ☹!!!
Qila rasa qila ni lembab semacam ugh!

Mungkin akal qila mcm dah weng sikit haih. Ingat Allah.
Tenang☺!

"Al-khawarizmi telah mencipta ilmu matematik dan algebra . Ibn Sina pula mencipta ilmu perubatan dan pembedahan . Semua ini disebabkan penekanan aspek penjagaan akal ."
Imam al-syafi'ie ada memberikan tips penjagaan akal . 4 perkara yang beliau galakkan :
  • Berkata-kata perkara yang berfaedah .
  • Rajin bersugi .
  • Berbual dengan orang soleh .
  • Bergaul dengan para ulama'.
Err.. Perkara faedah tu inshaallah. Try try heheheheh.
Bersugi? Ish rajin gilaaaa. Heheh.
Berbual dengan orang yang soleh? :/ Hmmm.
Bergaul dgn para ulama'? Ayoyo cmane tu.
Payoh tu. Hihi.

:)
Takpe, cuba sentiasa tenang. Jgn duniawi. Hehe. 

Sunday, February 16, 2014

Oh Kipas

Someone pls lah tolong kipas kan qila ni !! Allah je tahu cmane lah cuaca di Gombak ni uish.
Hihihi. Bila malam malam masuk dapur.
Eh kantoi nak gi makan hihik. TERASA BAHANG NYA.
Memang rasa macam hantu panas lalu. Bukan sejuk tau tapi panas hikhik.

nak buat acane, cuaca di gombak memang kemarau. Sedih. Rasa nak nangis tengok daun gugur..... Pastu pokok ada orang tebang :( ish memang pening kepala ah.
Rasa nak demam tak demam. Sabor jelah ehehe.

Sampai balik rumah mandi, habis berdarah hidung qila hahahaha.
Darah tu jadi kering kot. Hohoho.
So dinasihatkan duduk je di rumah muahaha.
memang favourite tuuu. Hihi.
So tengah duduk lah ni dalam rumah ahhaha. Zzzzz~
Alhamdulillah :D I LOVE it kak ayue :D Dont worry ok.
Qila akan guna asap. Hehe sekarang takboleh sbb ada jerawat ugh.
Rezeki berblogging hikhik.
Dapat eyemask and facemask dari Kak Ayue :D Heee~
Alhamdulillah dah sampai hehehe umie semangat campak hoho.
Alhamdulillah umi dah dapat terima qila jadi blogger hiks.
Mungkin sbb hadiah? Hahaha.
Have a nice sunday semua!!
Bestnya semalam Big Bad Wolf second round hmmm. Qila nak gi lah harini dengan Syu kawan Pip. Hihihi. Try survive. Muehehee. Pergi pagi pagi :D Hoyeh!
Tapi mesti ramai nak mati hmmm. T_T so cancel har har har.
Tapi serious nak gi :/ Ugh!!!
Thanks to kak Sally hihihi qila dapat 2 free tickets Endless Love! hahaha 18+ pulak tu hohoho.
Thanks klips.my :D Huhuhu share je terus menang kot huhuu. Sebab ramai tak share hahahaha.
Heheh tak silap qila share sekali je kot. Hoho alhamdulillah terus dapat yay *dancing

Ohoho muka ku excited gi makan naci beriyani 
happy birthday Icap :D hehee. 


Monday, February 10, 2014

Hanya Padaaa Mu





Hanya PadaMu -- Ainan Tasneem 
Lagu & Lirik : Al- Farouq (MVM Production Sdn. Bhd.)

Woohoo... ooo... woohooo...
Ku ingin selalu dekat pada Mu, oh cinta hatiku 
Kau memberikan ku semangat baru cerianya duniaku 
Hanya pada Mu, ku serahkan segala hidup matiku

(zikir) 
Hasbi Robbi Jalallah 
Mafi Qalbi.. Ghairullah 
Nur Muhammad Sallallah 
Lailahaillallah 

Ku ingin selalu dekat pada Mu, oh cinta hatiku 
Kau memberikan ku semangat baru cerianya hidupku 
Hanya pada Mu, ku serahkan segala jiwa ragaku

(ulang zikir 2x) 


Sesungguhnya ibadahku 
Sesungguhnya hidupku 
Sesungguhnya matiku 
Hanyalah untuk Mu 
Woohoo... oooo...

Ooo... Ya Allah...

(ulang # & zikir 2x)


:D Heee. lagu ni bagi qila okay lah jugak cuma suara Ainan comel sangat hiks. Mcm menggoda pun ada. Sakit telinga sikit pun ada. So qila suka nyanyi sendiri hehehehehe. Ada zikir sekali. tu yg best tu!!! :D Huhu. Ok have a nice monday -__________-