Friday, January 31, 2014

How to do zikr of Allah in every situation


Never think you are better than others because
you don’t know when they repented and when you get into sin..

Wednesday, January 29, 2014

Freebies Header Kepala Ada Kucing lol









Goodnight heehe. Boring haritu takde internet. Bila internet takde dan dan lah nak doodle hihi.

Monday, January 27, 2014

Jangan risau ni bukan cerpen dah :P

Hahaha☺! Semua kata qila buat cerpen hihihi. Ok harini penat ok sebab old desktop dekat tempat kerja tu memang ugh1!!!! Hahaha. Qila sabar je haih. Mr Accounting buat hal lah harini.
Penat aku key-in satu buku kau kata kau tak boleh update?
Seriously!!!! Aaaaaa T_T

Pastu bila balik je buat closing duit terlebih pulak ugh!!!
And then bila jalan kaki balik tu memang hentak hentak ah kaki rasa nak jadi Hulk warna pink macam Kak Niesa pun ada gak haih.

Bila bukak phone awwwh. Dapat mesej from someone hahahahah.
I am so happy thank you hiks.

Bila masuk satu lorong sempit ni. Qila jalan je lah mcm biasa tapi satu Mercedes ni pun nak masuk gak ugh.
Macam ah kereta kau besar sangat.Hek eleh.

Ke...
Aku yang gemok sangat? :O
Omg..... Hahhahaah.
Bila aku pusing je. Ehehehehheeheh *sengih terkejut beghuk plus malu plus OMG*

Pakcik aku!!! Hahahahah tak sangka Ayah Cik punya merc hiks.
Patut lah slow semacam heh.

"Hai qila, meh ayah cik hantar you meh sayang"

"hehehehehe ok ayah cik! :D Hihihi. Terkejut qila ayahcik"  *dalam hati Allah je tahu how surprised i am that time* har har.

Bestnya lah kalau dapat future husband cemni hihihihi. Untung achik dapat suami kaya gila setia hujung nyawa and sweet and handsome macam Salman Khan and ugh perfection hohohohoho.

Kenapa lah abah tak cemtu lol. Confirm abah mengamuk hik.
Abah dah lah memang jeles dengan Abang dia tu hohoho.

Aku masuk kereta lega nya hahahaha aircond ai miss chu. Hikhik.
Finally sampai rumah and the end :p

Raya cina ni gi cuti ke mana je? :D


Layered Caramel Candy Bar Cheesecake
oreos ♡♡♡
Gay Slurpee
Pergh. kalau dapat sekarang ni T_T
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
*pengsan*

Waiting for my (L)icense hiks

Ok dalam post semalam qila ada cakap part last last tu hehe.

Amali 6 Jam qila pergi hari Ahad sebab kerja dari Isnin sampaiiii lah Sabtu zz -_-
So bangun memang awal pagi ler huargh penat !!! Hahaha.

And then dalam 8.10pagi gerak lah ke Sufa'at. 
My driving school punya tempat. Buruk dah tempat tu hahaha.
Dari zaman umi ambik lesen lagi hiks.
So bila sampai tu qila senyum je dekat Kak Suzana tu hihi. Dia tahu qila nak buat apa harini so i just sit there and smiling and daydreaming. Yelah dont have any gadget in my hands so memang tak buat gapo gapo pun lah wey. Hihi. So sebelah qila ada satu boy ni.

Muka dia familiar. Hencem.
Hmmmmmmmmm mcm pernah ku lihat, tapi di mana ya? Hihi.
So senyum jelah dekat dia hehe. 
And dia pun balas balik. Ok................... 

Qila nampak dia tengah isi borang first time tu so yeah. Dia kena pergi SKEM sekali lah dgn qila nanti o m g.
Wtv lah hahah. I dont give a damn pun sebab nak cepat pergi cepat balik cepat online and cepat tidur hihi.

Tunggu dalam 10 minutes being a loner duh. Tapi alhamdulillah qila tak sombong hehe borak je dengan girl duk sebelah hihi. Qila yg banyak tanya. Dia dont give a damn pun hahahahahah. 
Tetiba ada lagi 2 orang baru nak isi borang bagai so qila tunggu lagi ugh!1!

Tengok tengok kak suzana panggil, 
"Qila, qila turun sekarang and ikut je abg tadi tu. Nnt gi SKEM.
Oh ye qila, bagikan kertas ni untuk lelaki tadi tu. Dia turun entah ke mana. Thanks qila"

"Oh lelaki tadi tu kan? Oh ok ok kak !"

So aku turun cari lah lelaki tadi tu. And aku TERnampak IC dia sebab kak Suzana stapler kertas tu on top hahahahah lawak. Sorry i didnt mean to hahahahahah cuma TERRRRRnampak hiks nama dia qila TERRRRNAMPAK lagi hehehe Engku Amier Faeiz cemtu lah hahahahah sorry terhafal hahaha.

So yeah. And bila aku turun tangga terus nampak dia atas motor. Aku pergi lah dekat dia.

"Nah, jom ah. Ikut pakcik tu." sambil hulur kertas kertas tu dekat dia.

"Kita dua je?" 

"Tak. Dengan pakcik tu sekali " duh soalan kau -___-

"Oh....Um Sekolah Hilcrest eh?"

"Errr. Tak. Sungai Pusu."

"Oh patutlah!"

dalam hati aku; Patutlah mende kau? Tapi malas ah aku nak berbahasa dengan kau. 

Dah lah pakcik ngok ngek tu gi duduk depan. Driver dah lah lelaki. Patut aku lah duk sorang dekat depan. Ini tidak. Aku kena duduk di belakang dengan boy tu. Lolwhutttt.
Nevermind qila. All is well. *tenangkan diri*

Aku bekukan diri sampai lah sampai ke SKEM. Lol cewah ayat kau qilaaaa hahahah
Bila sampai tu pakcik driver tu kata "kau tahu kan dekat mana? ha turun tunjukkan dekat dia"

"Err ha ha tahu, ok"


So aku hop out from the car and yes sadly that guy pun turun jugak ugh.
So aku cuba ingat balik jalan ahhahaha aku pun dah ingat2 lupa gitu lol.
Tetiba je alhamdulillah ingat balik. So dia ikut je lah aku.
Aku jalan laju gila hahahaha. Dah lah gemok pendek omg mesti buruk gila aku jalan hahahaha.
So dia ikut aku, laju jugak. Siot je hahaha jangan jalan sebelah aku!!!!
But tetiba je dia dekat tepi and tanya.

"Um, awak ambik apa?"

LOLWHUT!!! KAU GUNA AWAK DENGAN AKU? OH MY ALLAH.

"Err. Amali 6 JAM. Tapi depends. Org kata 3 jam je."

"Jadi kita tak sama lah?"

"Tak"

"Ala kenapa tak sama" dia senyum dekat aku....

"Ehehehe" *senyum tak ikhlas*

"Soo..... First ni memang 6 jam eh?"

"Ye"

"Hm daaamn pishang ah'

"Hah?" aku sebenarnya dengar cuma yelah. Aku pekak sikit hahahaha so terrcakap hah. Dia ingat aku takpaham maksud pisang. Hek eleh aku tahu lah apa maksudnya! Ugh!!!

"Err, pishang tu bosan ah kan?"

"Ha'a"

Bila jalan and sampai je. Omg. Panjang gila line omg -___- takkan aku nak tunggu dengan dia T_T
Nooooooooooooooooooo *jerit dalam hati*
Hahahaha tunggu jelah. Hik. Sabor jelah. Dia tanya aku itu ini bla bla bla and aku layan dia macam tahik hahahaahaha i am really sorry sebab aku memang awkward dengan boy yg agak omey hahaha.

"Nak cakap apa je ni?"

"Cakap je KPP" 

"KPP? R u sure? Stands for?"

"Er, kursus p p err." Aduh masa ni lah aku tak ingat ahahaha

"Whatever lah kan?"

"Haa aa :D" Hehe aku tersenyum ikhlas pulak kali ni lol.

"Sooo, awak miss call lah. Nanti kita nak balik macamana? Awak balik pukul berapa?"

What the...hahah "Errrrr " *muka aku terkejut beghuk gila bila ada boy suruh aku miss call dia*
Aku terus teringat ayat kliche untuk ngurat iaitu mintak miss call hahahahahhaa.
Aku gelak sebab aku tahu mana ada orang nak nombor aku sobs. And aku diam je :D Sengih je hiks.

"Eh betul lah, nanti boleh cari awak bila balik nanti. Oh ye, balik nanti nak tunggu dekat mana?"

Disebabkan aku ni baik hati aku jawab je lah semua pertanyaan dia semanis nya hehe
Aku teringat first time aku datang, takde orang nak tolong. :( Takut gila kot so takpe lah, jawab je lah. Guide him hehe.

"Oh balik nanti tunggu je dekat situ. Nanti dia ambik lah :D Oh ye masuk nanti cakap KPP, pastu jangan lupa keluar kan IC. And masuk Dewan tu" *aku tunjuk lah dewan yg akan dia masuk*

Tetiba phone dia berbunyi.
Dia angkat tangan suruh aku stop cakap.
And i was like whaaat hahah. Ok ill stop *zip mulut*
Hehe. Again, aku terrrrrnampak hahahaha mata aku ni tajam sungguh.
Aku nampak dekat screen phone dia

LANA DEL REY calling...

Hah. Seriously? Kau save as Lana Del Rey? Hm sukahati kau lah haha.

"Hello bebi, er i dah sampai dah dekat tempat memandu ni. Er bebi bebi bla bla bla"

Baby? Hahahahahah ok paham xD
Baby kau rupanya Lana Del Rey tu hiks qila gelak mcm siot je dalam hati muahahahh!!!
And aku saje suruh dia masuk line sebelah and aku sebelah lain hik. Alhamdulillah. Terpisah pun. Lagipun dia dah ada makwe so im not that worry dah hahahahahahahhaahhaha.
Belakang aku girl. Mcm biasa lah. Aku kan peramah ikut umi so borak lah dengan dia. Hihi. Dia tanya aku,

"Kawan ke tu?"
"Eh mana ada. Dia datang sekali. Tuje" cepat mcm kilat aku nafikan hahaha jahat nya aku tak mengaku tu kawan hehe.

Pastu aku ternampak rupa rupanyaaaa!!! Boy tu ada subang dekat telinga.......
And dia pakai gelang.....
And baru aku perasan.... Rambut dia rambut mohawk...

Gulp. Wow. Patut lah perempuan tu tanya, kawan ke hehe. Sebab yelah aku kan pakai baju kurung. Tudung sakai gila macam dari Kampung Kangkung ni haish.
Aku sengih je bila perempuan tu bisik dekat aku

"Mesti dia takleh masuk kan? Padan muka dia. Sape suruh pakai subang"

aku gelak je hihi. Tak baik lah judge thru cover. Mungkin dia pakai subang sebab kesihatan? *positif sangat wek. Hahahahaha biar lah dia nak pakai cmane pun. Doakan je lah dia berubah lewlz.
Sedang asyik aku ketawa kekek kekek dengan perempuan tu tetiba!!

lelaki tu pandang.

"Kena bayar pape ke?"

"Err tak. Takyah :D"

"R u sure?"

"Iyeeeeee :D"

And thanks to Allah hari tu berlalu sangat best sebab aku jumpa dia. Aku jumpa Aisyah Solehah 'Oshin' sangat qt pie hehe and jumpa kawan baru huhu. I am such a peramah gurl hihi. Bagus qila. Perkembangan yang bagus. Banyakkan senyum! Hihi.

And yay aku habis pukul 1!! So aku habis dulu hohoho. Amali 6 Jam jadi 3 Jam je yayyyyy. Balik rumah happily ever after. The end.

Conclusion harini: Jangan lah sombong sombong. Sombong sombong nak gi mana? :P
Hihi. bagus jugak jumpa boy tu. Dia buat my self esteem goes lil bit up! Hihi. Sampai bila nak takut dengan lelaki hehe. Kalau tak memang duduk bawah ketiak umi je lah hehe.
Tapi aku terkejut. Hari tu ramai gila orang senyum dekat aku.
Aku perasan terlebih ke aku memang cantik masa tu? Sebab memang tak semua orang nampak muka aku ni. Im invisible, forever n always kot.


Sunday, January 26, 2014

Only Sat Night!

Promote sini jap -> Siapa nak novel free? Click
Senang sangat. Follow owner, submit nama n e-mail :D
Wee~ Harini last hiks. Go submit yo e-mail cepattt!! >click<

Heee. I am so sad ☹!! Bcs i cant online in past few weeks sobs but guess what☺!!!
Sabtu malam je qila boleh blogwalking and ahad pagi hahaha.
Aaaaaa i am so happeh hahahahha this week is last week untuk january ahahhaah sekejapnya masa berlalu subhanallah. Macamtu je.
Tapi kalau duduk di kelate, rasa lama je.
Kalau puasa memang taknak ah duk sana hahahah nnt berbuka rasa lama mcm nak mati je hehe.

Rupa rupanya baru lah paham. Mana ada masa makin laju.
Cuma duduk di bandar ni ha. Mcm mcm lah benda nak buat.

Bila duduk kampung, nak buat pe je?
Wifi takde, astro takde, tv bughuk hahah.
Yang ada pokok, buah, kucing, jalan, pokok lagi.

So breath in breath out. Inhale exhale ah its very calming and relaxing hm.
Nak sangat dapat 9A T_T Selain boleh buat umi n abah happy gila hm. Boleh dapat duit, boleh kelik kelate soghe soghe (sorang sorang)
Hehe. Naik bas dengan Pip je ke. Huhu.

Eh eh dengar cerita semalam Kelate menang? :P
Hikhik saje nak bakar blogger Sarawak hik. Gomo kelate gomo.

:PPPP Hihiihihi. Ok harini ni dah Ahad dah :(
Sedihnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
Tapi takpe qila. 1 months to go. Banyakkan amal :D Go qila go qila go go go!!
credit : tumblr

Muehehehehe setiap hari Ahad qila akan mintak sangat sangat lah dekat umi beli donat tepi jalan yang sekali dgn nasi lemak kepe ke tak kisah hiks. Bukan apa,
donat diorang lain macam. Kembang and gemok and fluffy hiks.
Yeast apa yg diorang guna eh hmmmmmm bila qila try buat donat sendiri sebenarnya taksedap langsung T_T
Tapi yelah telan je lah sedapkan hati and perut ni haa ahahah :(
sadlife hik.
BREAKFAST IN WONDERLAND
Credit ; tumblr lagi hiks

Have a happy sunday ye :D Salam ahad hehehheheh.
Selamat bekerja untuk yang bekerja harini hiks.
Click ah link atas post ni. Derma lah sikit untuk qila :P
Ooooh i cant wait to get L hehehehehehhe 
hm ada cerita di sebalik Amali 6 Jam pada hari Ahad lepas tapi. Aduh. Mcm malu je nak cerita. Hehe. Biar lah rahsia hohoho terkejut beghuk aku bila ada boy yang boleh tahan encem bercakap dengan aku aaaaa >blush< A W K W A R D lewlz ok tataaa

Saturday, January 25, 2014

I’m so tired and my eyes hurt I want to sleep for decade


Send help.


:/ Bad day becomes bad week.
Bad month becomes bad year…which is already has been. :(

well i think i should go back down and lay in bed so i can sleep teehee
oyasuminasai~
goodnight ttyl
Best jgak novel ni…sbb ade unsur islamik skit…dn kisah silam yg pahit…sedih pun ade…huhu *gedik sat
Nk tgk kt tv lmbat sgt…nk sgt tau dia pnye ending tadaa aku beli novel trus…hoho *mrepek dh aku ni
[Novel Bukan Kerana Aku Tak Cinta karya E-MAN SUFI] hehee >.<
tipu je!!! Muahahaha. Qila tengah baca buku yang dah lamaaa di idam idam kan hiks.
Buku apa lagi kalau bukan buku BUKAN KERANA AKU TAK CINTA. #BKATC
Nasibaik takyah solat so yeah hikhik.
Balik je kerja aku menghadap buku tu aaa duk atas katil sangat lah heaven hehe.
Salahkah ku bila mencinta mu~~
Hihihihi bestlah lagu Rossa n Hafiz tu hihi.
Bila ada lagu tu je kan.....
Aku akan jeling kak Ima. Tanpa aku sedar....Dia pun jeling aku hahahahahaha!!!

Abang Jebat im falling for you haih. Tolong lah tengok cerita ni Kak Niesa oi hihi
Nasibaik Niena tengok sekali hihi


#auto hehe


Updated ; qila baru je habis meleleh kan airmata lepas habis baca novel ni hiks.
Umi baca 2 kali ahah. Thanks umi rasmikan semua novel tu dulu :p
Alhamdulillah umi happy hihi.
Mmg best ah buku ni. Perfetto! Islamic ayat al-qur'an semua ada :)
Abg Jebat yg hina tu pun dapat hidayah. Bila ah qila nak dapat T_T
Tp hidayah tu kena usaha. Bukan boleh dapat cemtu je melain kan kuasa Allah swt hihi.

Friday, January 24, 2014

ive been waiting for this post all my lifee

Salam jumaat☺!!! Hihihihi.

It will take just 37 seconds to read this and change your thinking..

Two men, both seriously ill, occupied the same hospital room.

One man was allowed to sit up in his bed for an hour each afternoon to help drain the fluid from his lungs.

His bed was next to the room’s only window.

The other man had to spend all his time flat on his back.

The men talked for hours on end.

They spoke of their wives and families, their homes, their jobs, their involvement in the military service, where they had been on vacation..

Every afternoon, when the man in the bed by the window could sit up, he would pass the time by describing to his roommate all the things he could see outside the window.

The man in the other bed began to live for those one hour periods where his world would be broadened and enlivened by all the activity and color of the world outside.

The window overlooked a park with a lovely lake.
Ducks and swans played on the water while children sailed their model boats. Young lovers walked arm in arm amidst flowers of every color and a fine view of the city skyline could be seen in the distance.

As the man by the window described all this in exquisite details, the man on the other side of the room would close his eyes and imagine this picturesque scene.

One warm afternoon, the man by the window described a parade passing by.

Although the other man could not hear the band - he could see it in his mind’s eye as the gentleman by the window portrayed it with descriptive words.

Days, weeks and months passed.

One morning, the day nurse arrived to bring water for their baths only to find the lifeless body of the man by the window, who had died peacefully in his sleep.

She was saddened and called the hospital attendants to take the body away.

As soon as it seemed appropriate, the other man asked if he could be moved next to the window. The nurse was happy to make the switch, and after making sure he was comfortable, she left him alone.

Slowly, painfully, he propped himself up on one elbow to take his first look at the real world outside.
He strained to slowly turn to look out the window besides the bed.

It faced a blank wall.

The man asked the nurse what could have compelled his deceased roommate who had described such wonderful things outside this window.

The nurse responded that the man was blind and could not even see the wall.


She said, ‘Perhaps he just wanted to encourage you.’

Epilogue:

There is tremendous happiness in making others happy, despite our own situations.
Shared grief is half the sorrow, but happiness when shared, is doubled.
If you want to feel rich, just count all the things you have that money can’t buy.
‘Today is a gift, that is why it is called The Present .’


Bagus kan cerita ni? Hihi. Motivated lah sikit hihi

eh hihihi cuba teka ni apeeeee aa
nak mac n cheese satu pls hiks.

Tuesday, January 21, 2014

So close your eyes... escape this town for a little while.

Alhamdulillah heheheheh dah sihat ☺!! Hihihihi thanks kepada semua yang mendoakan and those sweet wishes hihi. Title post qila sebenarnya lirik Taylor Swift yang qila rasa ada kena mengena kot. Haha.

Pening kepala oledi go away yay.
So now just a sore throat haih. Nevermind hehehe.

So imma bout to sleep hm.
Need to clear my mind :)
Dah siap dah finally header baru hohoho.
Punya lah lama qila draft dkt kertas conteng hiks.
Lama dah tak duduk dekat meja belajar. He he he. 
Rindu gila kot nak belajar.....
Hihihihihi. Ya allah pls lah 9A pls pls pls :(((( 


cr; Angela Mako.

Hm...... qila blogwalking nanti ye huhuhu.

Smiling is the best way to face any problem, to crush every fear and to hide every pain.
— TheDailyPositive.com



I guess I just lost my balance.

Bila kita ingat kita demam,
kita tak demam pun.
Pening kepala je pun. Gedik betul.
Takyah nak perasan lah demam.

Bila kepala panas,
Badan sejuk tetiba macam ada hantu.......lalu.......
Mata jadi panas and rasa macam nak nangis,

Persetankan semua perasaan tu,
rupa - rupanya sah sangat lah kita ni demam.


TAKNAK DEMAM!!!!!!!!!!!!!!

But sadly...

*demam*

Hihihi tata xoxo
get well soon to meeeeeeh hahahahah baru lah boleh blogwalking ke blog awak semua dan click ape yang patut :P
So bye bye *semi-hiatus*
*kapoof!!!!!*
gagah kan diri ini untuk pergi kerja! Go qila go!!

Sorry internet terputus untuk 4 hari lepas and demam T_T
But hakuna matata, malam ni MUAHAHAHAHAHAH hehe. Inshaallah sambung bw yay :3

Monday, January 13, 2014

Salam Maulidur Rasul!!! :)

goodnight!
Bestnya besok cuti sekolah T_T
Qila tak cuti pun. *sigh*
Hihi tapi bagus lah. Takde lah potong gaji yayyy
Hm nak beli phone apa eh nanti.......

*tongkat dagu*
hiks. Tata!!!!

7 sunnah Rasulullah SAW :)

Hm bila lah kak Aisya Chipmunk ni nak bagi tahu pemenang Blognovela tu hihihi☺
Semangat gila online memalam qila click semua entry December kak Chipmunk tu haih.
Nak comment semua entry tu tapi malu lah nanti kak aisya ingat qilah stalk pulak hohohoho.
Malu je tau nanti hiks.

Ok lah tak larat hahahaha.
Hope aku lah pemenangnya muahaha :D
moshingracingoperating:

theuppitynegras:

p-3ople:

justinbiebsan0n:

honeyxxbeexx:

no-the-fandoms-protested:


move your finger back and forth so it looks like the cat is following it

This is more entertaining than it should be.

This is why I love Tumblr.

two hours later i click reblog

five hours later i click reblog


It’s more fun if you move a quarter of a second before the cat does so it looks like it has a shitty reaction time
Cuba gerak gerak kan jari korang.
Mesti kucing ni ikut eheheh.
Comel gila kaaaaaaaaaaaaaaann hiks.
Ok goodnight!!! xoxo
Rindu kak Niesa xoxo :p

Hm nak tukar blog T_T
bcs i think that my blog is the world ugliest blog ever haih
mungkin raya cina nanti kan cuti muehehe boleh lah edit masa tu huhu.
Ok there there; 
Hihik.

Saturday, January 11, 2014

Poor poor anjing!


Picture cr : OhMedia :)
Kesian anjing tu. Hihihi.
Alhamdulillah mcm kucing Hero tu. Hidup jugak anjing tu :D Hihi



Admin, sy nk kongsi cerita sikit lepas tengok post ni. 
Malam kelmarin, sy g makan malam ngan adek2 kt 1 kedai western food yg agak terkenal kt area sri serdang. Keadaan hujan lebat waktu tu. Kawasan tu kawasan industri which is byk peniaga cina n skaligus banyak juga anjing. Tengah kami duduk tnggu order dgn prasaan meluat (sbb lelaki yg amek order kami tu lgsung xmesra n senyum) dtg seekor anjing yg tempang nk tumpang teduh je kot rasenye sbb mmg hujan tetiba lebat.. Anjing tu buat pelanggan yg dduk kt meja kaki lima kedai tu trkejut, situasi mcm tu pon akn wt sy jd trkejut jgkkn? Tp yg buat sy jd menyirap rasa nk menangis, cara pekerja ctu halau anjing tu kejam sgt. Xsalah kot kalau halau anjing tu dgn menggertak sahaja? Tp ni, dia hempuk anjing tu dengan kerusi 2.3 kali smpai anjing tu menjerit kesakitan... Smpai sy terjerit "eh, kesian la. Dahla tu." hempukan kerusi yg last tu kena tepat kt anjing tu. Sambil terjerit kesakitan, anjing tu trus lari dr ctu. Sy kesal sbb wlaupun anjing tu mgkin membahayakan pelanggan kdai mkn tu, tp xperlu kot smp dihempuk anjing yg tempang yg cuma nk tumpang teduh je? Sejak dr mln tu admin, sy sumpah takkan jejak kaki lg kt kedai makan tu. That was my first n last. Pelayan kedai dtg amek order wt muka bosan nk lyn pelanggan, pastu hempuk anjing tu smpai mcmtu skali. Nk menangis sy tgk die buat anjing tu mcmtu. Ni sekadar perkongsian je admin, wlaupun anjing salah 1 haiwan yg Allah haramkan utk kita pegang dan makan, tp dia jgk makhluk Allah yg perlu kita syg bkn kita hukum krn pengharamannya itu.. :)


Kesian lah anjing tu ;(
Mmg lah dia anjing n haram dipegang pe semua tapi takyah lah cemtu T_T
Kesian tau..........
Qila takpaham ah dgn org yg sanggup sepak pukul bantai binatang semua ni.
*sigh*
Pastu satu lagi.
Kenapa kalau kita marah dekat seseorang,
kita akan cakap
"BINATANG!!!!! KAU NI MCM BINATANG!!!"

Memang lah binatang takde akal tapi,
stop stop lah samakan manusia mcm binatang.
Sebab binatang takde lah jahat pun.
Ada binatang buang anak?
Ada binatang sepak binatang lain?
Ada binatang sepak manusia? Hm takde pun.
Hehe sorry saya ni pencinta haiwan. Hiks.

Tapi yelah, mungkin kita nak cakap orang tu jahat mcm takde akal.
Tapi takyah ah cakap binatang haih. Entah lah. Nanti orang lain kata qila pulak binatang heh.
:(

*autopublish :)

Thursday, January 9, 2014

Meowwwwwww




Nak cekak meow tu T_T
Macam taylor swift hiihihi.
.♡♥.♡♥.♡♥.♡♥.

Ni sebenarnya autopost. Tata!

Tuesday, January 7, 2014

Penat lah haih

goodmorning hehehehehehhe
i need more sleep and time. seriously T_T
24 jam sumpah tak cukup haihhh hihihihiks
How I wish I could be at home relaxing.
 I am not sure what part of yesterday caused the aches I am feeling today. 
i am so tired n idk.
Sorry!!☺hehe teringat pulak cerita ni bila Megan Fox jadi vampire hohoho.
Oh. 
heehee thank u so much Fran
for this very adoooooorable lovely pixel!!!

i am so touched T_T she's from Brazil ok. Huhuhuhu
Cute kan hehehehe!!
i feel like a princess hehehehehheeh thanks fran i love it!!
Hehe boleh click click lah gi blogwalking ke blog dia. Mesti nuffnang suka sebab blog kita mat salleh pun ada tengok. Cewah. Haahah.
Jom click click ke
blog Sherry pulak huhuhuhu >http://www.sherrylicious7.blogspot.com/<
Sherry ni pun duduk Dublin woot woot!!! \\^o^//
.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆

cont blogwalking! (slow slow hehe) 

Sunday, January 5, 2014

Perpustakaan satu pls

☺ Ha baca sini entry Uncle Ben Ashaari dulu huhu. Bukan Johan Ashaari ye. Ini uncle Ben har har har *lawak hambar*
Hehe. Yes. Buat lah banyak Perpustakaan.
Qila teringin sangat mcm mat salleh tu huhuhu.
Bila diorang dgn kawan2 duk belajar dekat Perpustakaan.
Hangout dekat situ. Huhuhu.
Mcm chumil je hahhhaha. Perpustakaan Negara bagi qila jauh sangat lah.
Kesian ler dkt umi nak kena hantar. Pastu nak ambik lagi ayoyo.
The cutest thing. on We Heart It. http://weheartit.com/entry/88264897
cr; tumblr.
cak aaa!
Best kannnnn heheh nak rumah cemni T_T
Bukannya nak sangat Barat. Cuma, yang baik tu kita ambik lah. Yang buruk jgn lah ikut adoi.
Boleh lah baca banyak buku huhuhu.
Tapi, masa takkan menyebelahi pun lol.
Mesti tak sempat punya lah nak gi situ huhuhu.
Tu je nk cakap. Qila suka baca buku tapi entah lah. Makin malas eheheh.
Gambar ni menipu. Dia saje je kata tu kucing.
Padahal tu tikus.
Tak lawak pun buat status cemtu. Its not funny.
Buat lawak hambar je haih. Kesian cat lovers, sedih tahu?

So goodnight ☹

Freebies Doodle

Heheheh boring ah malam ni. So qila upload and dah delete semua doodle yg macam shit tu hihihi.


Ok tata xoxo i want to continue blogwalking and menabung yay.

Saturday, January 4, 2014

Balik awal yay

Yay har har har sape je taksuka balik awal huhuhu☺So qila balik sangat awal harini. Pukul 4 SUKU instead of 6suku. Damn u jam lambat 15 minit -__- Hehe.

Joke of the day hari ini ialah abah ku datang tempat aku kerja -_____-
Haih. Sabor je lah hahahahhah hai bah.......... aku mampu senyum je. Rupa2 nya dia gi kedai Zee Mart dkt sebelah hihi.

Oh ya harini qila tak tahu kenapa tapi i am soooo happy hehehehe :3
My boss is super nice n friendly n cool n funny n -___- annoying too. Kitorang mcm bffl gitu hahah
Hahahahah. Dia suka rendah2 kan diri dia.

"Yelah, aku kan sekolah pondok.."

Hahahahah takpayah nk pondok sangat lah sekarang ambik kau kaya gila woot woot.
Melayu yg sangat membanggakan :D Huhu. Ingat senang ke nk bukak kedai Hardware n Electric melayu? Huhu susah~ And yeap, memang bisnes anak beranak.
Aku panggil boss aku ANGAH. Hahaha abang dia, ALONG. Huih. Mmg kaya, dah ada 3 kedai woot woot!!!

Sgt baik ah boss qila tu. Bila dia suruh buat kerja. Dia takpernah push. Rilek brader, brader rilek je. Lalala~
Hihi. First tu agak terkejut lah, alamak nak panggil boss aku ni apa eh. Cik? Aduh nama dia pun aku taktahu har har har. Hari kedua kerja baru aku tahu lepas aku type surat beli rumah kedai iaitu semalam hahahaha.

Dah ah aku type nama dia salah. Nama dia Azrin, aku type Aziin. Hahahah. Pastu aku cakap ah, mana nampak!!!! Hahaha memang best lah cakap dengan boss aku tu. Dia sgt lawak dgn suara dia tu. Cara gelak aduh. Satu kedai dengar. Memekak je, nasibaik kau boss. Huhu.

Haa ni lah contoh bila aku bekerja huhu.


Tapi best gila woot woot i am so glad rezeki aku di situ takpenat langsung. Bila kita buat benda yang kita minat and tahu kan? Semua pasti boleh! Tapi harap sangat qila tak buat salah dekat situ ish takut gila T_T

And lawak nya harini bila boss tanya.
"Reti guna Photoshop?"

alamak. Takkan aku nak cakap aku reti.
Aku reti buat header je guna photoshop har har har transparent gambar, pilih font comel2 lol 

"Eheheh. Tak!!! Qila reti bukak cemtu je he he he"

"Oh takpe, aku pun bukan nya terror sangat pun. Aku basic je."

"Buat apa je dgn PS?"

"Katalog."

"Ooh~"

"Ala nanti kalau sempat aku turunkan lah ilmu kat kau"

Hihi yay. Alhamdulillah ilmu aku inshaallah bertambah. Hihi. Best lah kerja situ. Main desktop je kerja. Alhamdulillah again sebab aku ni tak rabun n dah biasa duk depan laptop. Mata tak sakit pun hihiks.
Key-in je kerja aku huhu. Pastu kira-kira Unit Price. Hohohoho. Ok blogwalking time :D Hehe.

Lawak kan boss qila? Dah lah pakai aku kau. Kuwaja hahaha. Tapi childish gila. Hahahah.
Ok lah qilah nak doodle sekali lagi yg mcm dekat header tu huhu tapi lebih cantik ah. Hodoh sangat ah ugh.

Hm. Sebenarnya kan. Semalam hujan lebat gak ah petang tu. Aku pulak tak bawak phone rumah. Aduh. Sedey pedey. Umi takleh nak ambik sbb kakak pakai kereta umi. Kereta kakak pulak gi servis. Ya allah hujan ni!!
Aku nak balik cmane!!! Kalau ada payung takpe ah gak.
Alhamdulillah. Bangla dekat Kedai Zee Mart tu mmg sayang aku hahahahahah ni semua umi punya pasal. Dia tu baik sangat lah aduh dgn senyuman dia. Hahahahah. Dia bagi aku payung.
"Adik manis, gi lah balik. Bagi esok pagi. :D"

Hah? Aku kurang dengar, iyelah. Hujan so mmg pekak temporary hahah. And takpe, aku tunggu jugak umi sebab nanti kalau aku balik. Umi dtg ambik cmane? Kang dia ingat aku hilang pulak dah aduh.
So tunggu.......

tunggu........

Ye, masih lagi menunggu.......

Ha'a. Still waiting.

And fuuuu aku mmg bersabar je. Dah lah aku dgr anak kucing meow meow :(
Rupanya bila aku pusing. Ank kucing tu belakang aku!!! Dalam kotak limau (happy chinese new year)
:(((
Sedih lah. Tinggal sekor je. Betul2 kurus gila and ewww mmg kesian gila ah :[
Aku ada dgr pekerja boy lain tu ckp pasal ank kucing. Muka sombong aku buat tak tahu jelah.
Tapi ikut hati nk pergi je ambik hm. Ibu dia hilang.
Ada 5 ekor, sekor dah mati. 3 ekor hilang. Yang aku nampak tu warna hitam semua.
Sedih lahh gilaaaaaaaa ;___;
Aku nk bwk balik. Memang aku janji dah nak bawak kucing tu balik tapi ya allah.
Lama nya duk tunggu kakak ambik ugh!!!!
Sampai boss aku keluar. Dia terkejut. Ai? Lamanya. Pastu bangla tu. Hey boss hantar lah dia hahaha.
Aku nk gelak n senyum je lah mampu. Dlm hati bagai menangis macam hujan yg tgh turun TT_TT

And aku pun naik jelah kereta. Mmg aku nak mengamok je ughh kenapa ah takde org nk ambik aku?!?!?!
Eee sabar je tp benda dah lepas :)

Hm kucing tu pagi tadi aku cari gak kotak tu....


.............Dah takde.


had the worst night :(
so yeah. hope everyone had goodnight! jgn sedih sedih hehe blogwalking~

SUPER IMPORTANT

*autopublish! yelah, aku kan tgh part time SANGAT* Hahah.
"This is very important if you’re ever in a situation similar this pretend that you’re dead 
don’t scream and @#!*%" 

"my dad told us this if someone shoots up our school"
"Pls remember this"

Credit : Tumblr

First tu qila i just want to laugh so hard but....
lama lama tengok baru paham. Ish. 
Teringat zaman jepun T_T
Komunis etc semua tu haih. Gila. 
Teringat jugak cerita Rambo. Hohoho. 
Ok so goodmorning!!
Have a nice saturday :]

Anti Nikotin Juice

Nikotin memang membahayakan kesihatan. Walaupun anda bukan seorang perokok, namun asap rokok yang dihidu tetap memberi kesan terhadap kesihatan. Untuk mengurangkan kesan nikotin dalam tubuh, apa kata anda cuba amalkan minum jus ini. 
BAHAN
- 400 gram lobak merah
- 300 ml jus perahan limau nipis
- 50 ml jus perahan lemon
- 1 biji mangga masak
- 1 cawan ais
- gula/susu sikit hehe

CARA
1. Potong kecil-kecil lah carrot dan mangga tu.
2. Masukkan semua bahan ke dalam blender.
3. Blend sampai hancur b4 dituang ke dalam gelas. Sedia untuk diminum!!! Hehe campur lah gula/ susu pekat manis sikit hihihiks. Tawar kot huhuhu. 



What to do if your own father/brother smoking hm
So minum lah air ni ok !!!
hehe :D

Credit to kak wahidah :D