Wednesday, December 31, 2014

Make the last chapter the perfect one.

Make the last chapter the perfect one.
Yes please!
Ha. So harini the last day of December and also last day of 2014 uish can u belieeve it?

It is less than 24hours nak habis dah. Start new year balik hehe.

Banyak tahun ni qila buat  benda gila. Hihi.
Gi jumpa Encik Mimpi. Eh. Hahaha.
Daapat selfie dgn Aedy Ashraf yg sangat ncem dekat KlYesFestival 2014 hehu.
Gi bigbadwolf hampir 3 kali ekeke. Nasibaik sempat Part 1 dan Part 2 je hewhew.
Masuk uia pj dan uia gombak. Ha ko ada masuk 2 uni ekeke.

Pastu live life in university wah cannot believe im 18 and im in uni wiwiwi. Puasa dkt university mmg sedih pedih. Heheh. Haritu gi jalan tengok ramai gila budak uia. Boys especially encem encem!! (Betul lah umi abah ckp takyah cari pakwe bila sekolah sbb dkt uia ni banyak dah yg encem hahahah!)

 (eh eh eh eh eh baru sedor diri sendiri pon dh besor har har) 
Sedih nya nanti habis study kena kerja takut nya!!! :(((( taknak :(((

Tapi best lah pulak bila teringat reflect balik what ive done tahun ni. Dulu qila malu je nak keluar rumah sbb rasa insecure nak mampos. Rasa mcm gemok bodoh hodoh gila eeeee malu nya! Taknak keluar rumah!!!!!!!
Im really sorry to all my friends when i say i can't go out 'i don't feel well'
i actually mean i can't go out because i feel disgustingly fat

but know. Who cares hehe. I mean. Astaghfirullahal'azim tak baik tau cemni. Bersyukur lah. Ada org lain lagi teruk keadaan and please love yourself qilah. Come on lah. Dont cut urself. Dont hate urself and please evaluate awaktu! Everyone is special in their own way wiwiwi. Alhamdulillah i gained sikit confidence. Dah reti pakai shawl yay. Dah boleh buat presentation (sikit) although my presentation sucks! Biar lah muka tak cantik badan mok ke lol but i am trying so hard to be apa eh haha. Muhasabah diri! Husnuzon sentiasa, think n be positive. HEHE CHAIYUK! 

#Notetoself jap ekeke. Dah pahal ni post ni mcm over ish.

Hm pastu apa lagi eh tahun ni hihi. Oh i bought myself a laptop. lupa nak review wiwiwi. I got dean list mueheehe. Alhamdulilah for everything.
May allah ease everything for us!!!!!! Moga allah panjangkan umur kita semua untuk perbanyakkan ibadah apa semua wiwiwi.

Happy new year semorang!
Dont forget to make the last chapter the perfect one!

remember, u only live once! ;) wiwiwi. 

sape yg belum motivated.
Mohon be positive be strong be good be wise be brave be 
Sape yg dah positive. Stay positive ok!
YOU WERE PUT ON THIS PLANET FOR A REASON SO DO NOT THINK EVEN FOR A MOMENT YOU AREN'T WORTH IT OKAY

Jgn sesedih cehwah. Im so happi now alhamdulillah. Sedih insecure low esteem tu tetap ada tapi persetan kan itu semua! Nyah kau dari sini haiiyak!

and do remember 

It hurts now, but remember that it will get better. Breathe....

Inhale. Exhale!
ok happy end of 2014!
happy 2015 :)
May allah shower his blessing to all of us hihi.

Friday, December 26, 2014

Hati

Hi assalamualaikum! Hihihi.
Nak post dlm english tapi malu ah hiks.

Hm hati sometimes rasa down sangat.
Hati ke yang down?
Ke iman?

Sigh!!!
I just need somebody that won't let me down....

Sebenarnya kita bukan takde iman tapi banyak LEMAH IMAN.
Ramai orang tahu solat tu wajib tapi lemah imannya ,

Ramai org tahu tutup aurat tu wajib tapi lemah imannya,

Ramai orang tahu pergaulan bebas DILARANG tapi lemah imannya.

Lemah iman ni yang buat kita tak malu nak buat maksiat but then
MALU NAK BUAT IBADAT?

Hmm. Jangan fikir lah orang. Biar jelah orang nak cakap kita ni bajet baik ke tetiba baik ke.
Eh eh dia dah tobat ke whatever.

Eh hello stop complaining!
Just look at all the blessings u have! Alhamdulillah hehe.

SO,
got the idea?

Remember,
IDEA - PLAN - ACTION!!!

FIGHTING SEMUA!
Allah tahu ok :D
Salam jumaat peace hiks

P/s ; nak masuk tahun baru dah ni wiwiwi. Moga tercapai lah azam baik kita yg dari zaman 90-an lagi hahahaahaa. Qila azam kurus dah bertahun dah. SEMBANG je lebih!!!! Hihuhi.

DO NOT STOP PRAYING FOR PANTAI TIMUR :((((((( 

Saturday, December 20, 2014

See 13 kittens grow up hehe

All pictures credit to http://websta.me/n/fjarilflickans

COMEL GILA KAN TT_TT
RASA NAK NANGIS TENGOK ISH.
SETIAP HARI QILA STALK IG NI HA HUHU.
I do wonder....
Cmane lah dia pro sangat susun and tangkap gmbr those kitty ihihi.
And mesti beratus kalau dia jual kan hihu.


Meow!

Hihihihi much love!
I love kucing soooooo much T_T


Friday, December 19, 2014

i want baymax. no. i need baymax.

Yayayayy qila dah gi tengok Big Hero!!!!!!!! Yassssss!!!! *Menari ciked* ekeke. Tak sabar nya nak tunggu keluaronline pastu nak dunlud wiwiwi

haish. Comel lah Baymax nak nak nak baymax nak baymax nak maybank. Eh. Hahah! Menyesal gila tak curi Baymax bawak balik rumah hm hm :(! Muehehe. Qila nak suruh sesape lanjew teddy bear Baymax ehem hiks.

Qila gi dengan Tehah! and Kaka!!!!!!! woot woot!!!!
gerak pukul 1030 ui dari rumah nasibaik sempat sampai tengok Big Hero ni pukul 1130 wiwiwwi. Ingat nak tengok Hobbit tapi sebab Kaka & Tehah takpernah tengok kang takpaham apa. Dah ah 3 jam dalam tu mahu petak bontot kehke.

So yeah.

i cried two times. First when Hiro's brother (Tadashi) yg super handsome was dead in kebakaran :(!!!!
sedih nya ceh mcm lah ada abang haha. Qila terbayang kakak mati :(((((

pastu second crying part is when Baymax mati :(((((((

sedih tu ohmy. Qila tahan je sbb duduk antara Kaka and Pip nanti dia gelakkan saya nangis hahaha.

Hampir sendu hahahaahhh!!!
bengong betul. org gila je nangis ish. Over emosi why why why i did cried like

Ish. I hate myself!!!! Hahahha.

And then yeyeh makan dkt food court wangsa walk boooooring haha. So-so. Pastu jalan pastu jalan sampai balik wiwiwi.

And u know the most funny part!!!???? Ahahahahh!!!!

Qila menari shake it off without any kesedaran!!!!! Sumpah candid of the year and candid paling hodoh ive ever done.
Why puberty makes me uglier ish.

Thank you so much Pip for taking this pics of us (Fatihah, Me and Kaka)

untunglah orang tu takde finale so balik lepas last class ye. Tung ah tung ah. Hihi. 

Selamat balik Kedah ye Tehah.
Selamat pulang ke Sabah ya Kaka. Hehe.

Take a good care of yourself wiwiwi. Thaanks bagi semangat final exam ni hm hm :( chaiyuk! ;(((((

Nak update pasal Encik Mimpi lagi boleh tak......

Ok dah terupdate dah pon hahahah.
Boleh click SINI untuk baca pasal Event Encik Mimpi di Pak John Steamboat ye hihi.
ececeh dah seminggu dah tak jumpa EM. Haahhahaha.
Tepat pukul 6 jugak lah qila nak post hahahahhah!!!

~
Oh oh i think im falling for him hahahahahahha NO!
ihihik.
So yes. Last week qila gi annual dreeeeemersclub (encikmimpi fansclub) gathering hee~
Ni kira mcm sambungan gitew.
Haritu food review semata kan ekeke.
So ni extra focus dkt Encik Mimpi yg super cutie pie tu eh hiks.
Dekat bawah banner tu ada big table untuk pendaftaran and jual some goodies i guess hehe.

Siapa nak baju yg sebijik EM pakai boleh lah beli haritu ekeke.
Menyesal pulak qila tak grab any of these stuffs ish.

T-shirts, notebook, button!


Smart gila kan!?!?!!


Comel je hihihi.

Eh oops. Hahahaha kesian kak Ayue. Mesti dia boring dah tangkap gmbr qila dgn EM hahahhahah1!!!
Tapi kak Ayue mmg rawk wiwiwi she is so funny too haih. Cepat lah kahwin ye kak Ayue hihihi.
Lalala~
EM sangat sporting awww.
Dah ah lembut je suara dia alahai melting kita ekeke.

Yay saya baru balik dari class HAHAHAHAHAH
Hmm hmm hmm nak naik benda alah dkt belakang tu ples.
Ada org tak nak lanjew itew.

Ok gambar ni qila tengah penat pastu tengah menggila dgn kak Ayue sebab tunggu EM tukar baju wiwiwi. 
And thank you so much kak Ayue i lap u kilat kilat!!!
Comel je dia ni ish sabor jelah.
May allah shower u his enormous blessings!
hugs!!

P/s: Jgn lupa follow @encikmimpi_official dkt instagram ok!
Kalau followers dia 1 juta dia akan buka topeng dia!!
Hahahahahhahahah >) eipp eipp.
Dont worry EM we willl love u and ur talent no matter how u looks like hehe.
Mesti encem gila ni hmm hmm. 

Thursday, December 18, 2014

Mana nak tengok movie online +tutorial download

Okay harini qila nak share cara nak download video/movie cara paling simple tak perlu nak guna Torrent yang berseed seed bagai tu hahah. Qila guna VIDEO DOWNLOADER PROFFESIONAL. Video Downloader Proffesional untuk user Google Chrome sahaja tau by the way! Kalau guna mozilla qila tak sure ada ke tak heehe. Tak pernah cuba lagi. U guys can try tho ;) Ha ok jom start.
  1. First, korang gi SINI.
  2. Pastu korang click ADD TO CHROME!


  1. Ha lepas tu make sure dekat chrome://extensions/ korang tick enabled tu tau tau?

  1. Sekarang ni ha cuba tengok ada tak icon ni dekat atas kanan Chrome korang hehe. Cuba bukak video dekat memana SELAIN YOUTUBE (sbb youtube boleh utk utube downloader shj). Ha kalau ada hijau tu maksud nya boleh la download and click je button Download tu. Settled!
Dia akan save mcm korang download anything from google. Giteww. Takpaham just tanya okay?

Disebabkan qila ni gila movie. Haha. Jadiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii saje nak share where i usually download english movies for freeeee and seriously senang kan? Hehe. Qila selalu download dkt sini je ha
  1. zumvo.com (tak byk iklan)
  2. Kalau viooz.ac mcm hodoh sikit. and banyak gila iklan hehe.
  3. And glowgaze best! (sbb ada walking dead and agents of shield huhu)
  4. putlocker.ms
  5. pencurimovie.pw
UPDATED!!!!

Sekarang qila tengok movie online dekat solarmovie.ac je

teehee!

And no subtitle :) sorry ehe.
Usually lepas download qila akan google je Subtitle Yify / Subscene :) Kira subtitle tu asing, phm tak? :D Hehe.


Hope this helps! Sorry huhu. 
dekat mana nak download movie free dengan cepat mudah melayu english sini semua laju

Sunday, December 14, 2014

En Mimpi Fan Gathering di Pak John Steamboat & Bbq!

Pak John Steamboat & BBQ cawangan eCurve Mall, Mutiara Damansara Petaling Jaya adalah tempat terrrrrbaik untuk mengadakan Company Dinner, Gathering, Birthday Party, Meeting Dinner, Event dan lain-lain dengan kapasiti seramai 200++ orang dalam satu masa. Pak John juga merupakan one stop center event yang boleh dikata lengkap bersama pakej photo, video recording & live band...........


Sebab????



Encik Mimpi pun buat annual gathering dekat sini!!! Di Pak John ni ha!
Ye ye ye. Sini lah Encik Mimpi akan buat little bit concert hehee.
Bersama DreEMers aww aww! (mcm nak join dreemers je pasni hewhew)
Boleh lah kita mimpi ramai ramai heeeeee~
Yes. Indeed.
Pak John is theeeeeee BEST steamboat buffet in town wiwiwi


Can u just imaaagine that PakJohn boleh muatkan all the fans? Uwww.


{ The place is soooo comfy hehe. You nak apa? Kareoke? Microphone? Projector?
VIP ROOM? Semua ada! }
Ha! Boleh nampak tak betapa BANYAK gila nya CHOICES!!!
I am spoilt by choices tau. Banyak sangat hahahahah nomnomnom!
So here are the ultimate pleasures hahhahaa!


See? It is soooooo fresh from the oven gitu~ 
Bukan tu je ok. Ada sayur tau. Eipp jgn tak makan sayur eipp
Not just that!! Ada fresh fruits and jelly and also ICE CREAM POTONG!

So yeah. This is my plate hiks. Cute isn it? Wiwiwi dont worry i always tambah hahahah


Ok qila duduk dekat dengan Chicken Soup!
FYI they will serve you homemade TOMYAM & CHICKEN SOUP!
No powder. Everything original aw. Sangat nyummy!!!
Boleh slrrrrp tomyam tu aje tau ihih.

And guess who guess who!!!
Yes. I met kak Ayue (thank u so much ilysm kak Ayue!!!) & 
kak Inaa Ainaa! (who used to be Aina Roseberry hehe) & kak Iuzira!!! wiwiwi

Last last. Tahu tak you can request Kaya balls and Waffles for freeeeeeeee???
Haaa only at Pak John so do please come here T_T
and please dont forget to invite me as well too ok ihihihihi >)
Yes. Dare to dream!
In case if u would love to know more about PakJohn ;


PakJohn available at two location which are :

Restaurant Pak John Steamboat & Yong Tao Foo
(Wangsa Walk Mall)
Lot GL-02 & FL-02, Wangsa Walk Mall, Wangsa Avenue No. 9, Jalan Wangsa Perdana 1, Bandar Wangsa Maju, 53300 Kuala Lumpur 
Tel: 03-4141 8898

Restaurant Pak John Steamboat & BBQ
(eCurve)
Lot LG-13A & LG-15, Lower Ground Floor, eCurve No. 2A, Jalan PJU 7/3, Mutiara Damansara 47810 Petaling Jaya
Tel: 03-7733 3913

Best Steamboat in PJ, Best Steamboat in KL, Best Steamboat Buffet,Steamboat Buffet in PJ, Steamboat Sedap area PJ, Pak John Steamboat, Company Dinner Venue KL, Company Dinner Venue PJ, Birthday Party Planner, Event Venue Booking, En Mimpi Dreemers Fans Gathering.
P/s : Encik Mimpi is super cute i swear dia comel nak mati askdhlfjqweiofwnc!!!!Hahahahahah. Dia bagi qila 2 love bila dia sign nama qila ekeke. And yes.He is sooo down to earth and humble and cute and sweet and yes.
I already put his name in one of my future-husband-yang-takkan-pernah-jadi. Eh. 

 Thank you Encik Mimpi! 
Finally mimpi qila untuk berjumpa Encik Mimpi bukan lagi sebuah mimpi.
It is a reality! Yayyyyyyy! Alhamdulillah!
AND YES. QILA NAK GI PAKJOHN LAGI NANTI DGN FAMILY WIWIWI
NOMNOMNOM

Thursday, December 11, 2014

10 tips for the upcoming BIG BAD WOLF sale!!!

Hahaha. Nampak tak betapa membara nya semangat qila? Tak nampak kannn hahahah. Obviously i hv never been before so yeah. Kita mesti lah kena well-prepared kan. Lagi lagi tempat ni quite far from home ish. Thank god once a year je ihihi.

First of all....... baca ayat kursi lepas keluar rumah, ok? And..
  • KUMPUL DAN BAWA DUIT SEBANYAK YG MUNGKIN!! ekeke. Gurau gurau. Tapi betul what? Bawa duit tu elok elok ya~
  • Buat checklist terus! (Selalu nya www.bigbadwolfbooks.com akan mcm letak preview books yang akan dipersembahkan gitu hahah. So boleh lah tengok review dekat Goodreads ke Barnes ke kan.)
  • Masuk lah dalam MUST-TO-BUY-LIST gitu hikhik. #Tapi! Jangan high expectation sangat lah. Jgn nangis kalau buku tu takde ok!
  • First day dah datang lagi bagus! First come first serve. Untung lah kalau jumpa buku buku rare tu huhu. So dah jumpa grab je ok! Better datang awal wiwiwi or rajin masuk contest held by Bbw tu nnt boleh dpt preview passes!!! Tapi nanti takkan nak ponteng kerja kan hekhek.
  • Pakai baju simple je takyah cecantik ekeke. Pakai as comfy as u can! Sebab nak berjalan jauh ni ekeke. Tak jauh mana pun cuma yelah duk ronda ronda hall tu wiwiwi. So do wear comfy shoes! :)
  • Bawa beg sendiri kalau nak beli banyak!!! Mohon sangat sangat jangan nak suruh org lain pegang plastic eh. lol. Jangan nak menyusahkan kawan eh. Tak ke kesian dekat tangan kawan kawan? Hewhew.
  • Bawa lah air satu botol at least nanti tak lah dehydrated! :D Powerbank pun perlu kot bawak hehe mana tahu kawan duk sesat ha call yo friends there ok ekeke
  • Bila dah masuk entrance tu. Dah boleh start browsing all your books hahah!

(Mesti pening and dilemma and ughh where to start!!!!!!!? TT_TT soooooo slow slow lah take your time. Sometimes patience bring you fortune ceh gitu. So yeah. Inshallah nanti mesti jumpa jugak ok! Kalau ada kawan yang dah habis pilih buku minta lah dia tolong carikan jugak hihi.)

Nak lagi best? Ajak kawan yang tak suka shopping buku hah! Mesti dia boleh tolong carikan hikhok.


  • Better duduk sana dalam 2-5 HOURS hehee. Jangan lah lembab sangat cari buku. Org lain pun nak gak har har har.
  • Dah habis dah cari buku? Ha boleh ke counter cepat bayar. Dah dah jangan tergoda dengan buku tu hihuhihiu. Mohon tahan nafsu tu hiks. Gi makan nuh. Mesti lapar gila tanpa disedari heeeeeeeeee.

Okay happy hauling! :D


May the odds be ever in our favour so we can shop the books till drop and happily ever after hihi.


Gi lah cepat hehe. Last date 16th // Tuesday! :)