Saturday, November 30, 2013

First Love - A Little Thing Called Love Throwback (2010)

*Sorry post ni banyak gambar ye hihihiks*
Hi assalamualaikum. Hehehheehhe so tadi qila godek godek laptop ni. Bosan!!!!
Yelah cuti sekolah kan~
Hihihihihihii so tertengok lah folder Movie Thai. Ada cerita A Little Thing Called Love or First Love ni lah. Hihihihih ingat lagi tak?!??!?!?!?! Ingat tak ingat tak?!!!!!! Aaaaaaa!!!!
CERITA NI SUMPAH PERFECT OHOHOHHO.
mario maurer - Google Search
Hero: Mario Maurer as P' Shone.
Pi tu dalam Thailand 'Abang'. 
Dia senior kepada Nam. Nam ada crush dekat dia dari dulu lagi. Sampai berapa sem entah she had crush on this encem boy hehe. And unexpected things happen!!!! Wuuu!!!!!


Ya allah part paling paling gila sweet kan............
Ala part yang diorang dua masuk Teater . Nam jadi Snow White. 
And then crush dia gigit apple tu sikit and tulis nota bawah ni.
Cltcl- Maurer
Tumblr
Awhhh. Hatiku cair macam aiskrim di bawah matahari lol.

♥

P shone ni photographer dekat sekolah dia. Hihihihihi. Pastu banyak lah betina menggedik nak tangkap gambar dengan dia huh!!!! *jeles*
Tapi nasibaik last sekali kerja dia sebagai photographer berbaloi sebab ehehehe :3

Heroin: Baifern as Nam.
Junior kepada P Shone. Tu yang panggil Abang Shone tu ihihihiks.



Hm bukan apa. Cerita ni personally for me sangat perfect bcs it gives hope.........
to ugly girl like me T_T
Bayangkan. From zero to hero. From nothing to something. From ugly to beautiful.
Tengok tu. Ya allah siapa tu hehehehehe 

And then lepas dia dengan bffl (Best Friend Forever Love)
saling tolong menolong ni punya lah nak curi hati P Shone huhuhuhu.
Sanggup gi sental tangan. Putih kan muka, pakai braces. Bukak Spec. Rambut cantik. Piwit.


Hahahahahha. Usaha sikit sikit lama lama menjadi bukit kan? 
Waaaaaaaaaaaah~ 
Daripada peluang negatif. Bukan kosong ye, negatif terus sebab hodoh sangat hahah.
Then terus naik melonjak jadi perfect flawless girl. 
Bagi harapan lah cerita ni. Benci betul lah. Hahahha.



And yes. Happy ending oh sampai menitis air mata saya terharu hahahahha over je aku. Hahahah
a Crazy Little Thing we Called Love | via Tumblr
Tumblr

Comel kannnnnnnnnnnnn aaaaaaaaaa
Harap bila dekat uni nanti ada lah boy cemtu hahhaha sebab zaman sekolah dah pun habis. So no chance lol. 

Literally i love this thai movie so much hehheh.
thailand the best!!!
Eh. Marah malaysian nanti lol. 
Mario lao mak mak. (Mario hencem sangat sangat)

Nam suay mak mak. (Nam cantik sangat sangat)

Hhehehehe qila reti cakap Thai tu je. Hohoho. 
Suay tu cantik, Lao tu hencem. Mak tu sangat.
Okay tata!
Khop khun kha~
Embedded image permalink
Sedih lah cerita ni TT_TT
NAK MARIO MAURER JUGAK
*WIPE TEARS*

Jom tengok lagi. Tengok 5 kali pon tak boring ihihihi.
 Jgn risau dekat youtube ada. Viooz.com pun ada ;)
Leggo~

Friday, November 29, 2013

20 cara nak buat kawan jadi gila

Ok this is so funny hahahahahahahah lolololol i can't stop laughing hahahahahaha ya allah sampai hati buat cemni TT_TT I WONDER. Siapa je buat cemni dekat kawan ya allah dont ever. Jahat lah. Tapi lawak. Hihihihi. 

1. Setiap hari Jumaat, pack segala barang anda dan bagitau kat roommate anda nak balik kampung. Selepas sejam, balik ke bilik & terangkan bhw takde orang kat rumah. Unpack segala brg anda & pegi tidor.

2. Setiap kali roommate anda balik, jerit sekuat hati "HOOREE…kau dah balik!!!!". Lepas tu menari dlm 5 minit. Lepas tu, tenung jam lama2 dan tanya dia "Sepatutnya kau dah blah dah skrg"

3. Buat2 terjaga pd tengah malam, jerit kuat2  "Tolong, kat mana aku berada ni?" 
dan lari keliling bilik tu. Kalau bilik kecil, cukuplah sekadar melompat 2-3 kali. Kemudian, sambung tidor. Esoknya, kalo dia tanya, pura2 tak tahu apa yg dia cakap.

4. Ambil marker, buat bulatan kecil kat lengan anda. Besarkan bulatan tu setiap hari sambil berkata “Dah merebak… dah merebak!!!!!!!!”

5. Beli pepokok bonsai. Bercakap & tidor dengan pokok tu setiap hari. Selepas seminggu, bertengkar dgn pokok tu dan cakap “Aku tak boleh hidup sebilik dengan kau lagi” sambil keluar & menghempaskan pintu bilik dgn kuat…Buang pokok tu tapi biarkan pasu kat situ.

6. Beli pisau banyak-banyak. Tajamkan setiap malam sambil merenung roommate anda sambil berkata “Tak lama lagi…tak lama lagi…”

7. Duduk didepan papan chess dua-tiga jam tanpa buat apa2 atau cakap apa2. Lepas tu bangun secara tiba2 sambil berkata, “Siot betul, kalah lagi”

8. Setiap kali roommate balik, tutup lampu dan tidor. lepas dia keluar, bangun dan menjerit dgn kuat “Horee…!”. bukak lampu semula.

9. Pakai topi kertas. Bila dia balik, cakap
 "Selamat Datang ke McDonald. Boleh saya ambil pesanan anda…" Lepas tu buat muka bodoh, sambil berkata “Eh, kau rupanya…

10. Kata kat roommate “Ada pesanan penting untuk kau”. Lepas tu buat2 pengsan. Lepas 2-3 jam, bangun dan cakap yagn anda dah lupa pesanan tu. Kemudian, cakap “Eh…aku dah ingat”. Lepas tu pengsan balik.

11. Bila roommate anda balik, berpura2 tengah telefon. Caci maki dan menjerit dengan kuat kat telefon tu. Lepas tu letak telefon dan cakap kat roommate bhw yg telefon tadi adalah mak dia. Cakap mak dia akan telefon balik.

12. Kalau roommate suka gosok gigi kat sinki, perhatikan sampai habis. Lepas dia habis, cakap dengan dia bhw anda kena ajar dia cara mengosok gigi dengan betul.

13. Edarkan risalah ke kawasan kedai/rumah kedai berdekatan rumah/kampus. Dalam risalah tu, nyatakan bahawa roommate anda hilang. Letak sekali gambar dia dlm risalah tu. Tawarkan hadiah kepada sesiapa yg menjumpai roommate anda.

14. Bila roommate anda tutup lampu pd sebelah malam, nyanyi lagu opera sekuat hati. Bila dia buka balik lampu, buat2 muka bodoh dan confused.

15. Duduk & renung roommate dlm 2-3 jam. Kalau boleh, bawa member2 sekali sambil makan kacang & popcorn. Buat macam tengah tengok wayang.

16. Masa roommate tiada, ambil deodoran dan sapukan pada seluruh dinding bilik. Bila dia balik, puji bahawa bilik berbau wangi. Lakukan selalu sampai deodoran tu habis.

17. Kalau roommate ada binatang peliharaan, spt kucing, offer utk beri makan kpd binatang tersebut. Cepat2 keluarkan botol gam atau minyak rambut sebelum dia beri persetujuan kpd kau.

18. Pegang & gosok-gosok rambut roommate anda sambil berkata “Rambut kau hitam, lurus dan berkilat la…Macam teknik rebonding…”. Sekali-sekala buat masa dia tengah tidur.

19. Mase roommate tido, bungkus dia macam kafan mayat (siap ikat), pastu panggil member dlm 10 bace yasin ramai2. bile rumet jage pakat2 buat tak nmpk ape2.


 ini klimaks!!!!!


20. Sebelum roommate balik dari kelas, bungkus diri sendiri macam kafan (siap ikat jugak) pastu baring senyap-senyap atas katil dia. Mesti dia terkejut sampai pengsan bila masuk bilik tengok2 ada mayat!!!!!!!!!!!
HAHAHAHAHAHA. Lawak gila kan? Ya allah sampai hati buat cemtu. Ini kerja gila!!!! Qila paling suka nombor 4, 9 dan 20. HAHAAHAH LOL
Hahahha. Oh. Qila tak ingat qila copy paste dari mana sebab benda ni memang google je hehe. Tapi tak keluar pon T_T

Hahahah. Okay tata!!!!!!!!!!!!!!

Freebies Lagi lol

I got bored so yeah. Game dah habis semua level, movie semua dah tengok. Nak tengok movie lain tapi tak tahu lah nak cari dekat mana T_T Kawan je selalu donwnload kan. The problem is......... Cuti dah hm how to contact my friends hehehehehheeh malasnyaaaaaaaaaaaa nak keluar nak gi jumpa diorang hohohohoho

Okay cut the crap.

Sorry takde shadow shadow bagai bcs i am super duper lazy muhahahah
and sangat sorry lupa nak transparentkan T_T

Kitty kitty meow :3 tata
Oh ya, qila ada new bffl hahah dia sangat comel okay >picit<
So nak bagi hadiah dekat dia yay.


nama dia MAZNI. blog dia super (Y)
Hehehhehee tu je hadiahnya. Penat tau printscreen blog dia woot woot x
Awak sangat omey 


and





drum roll


i love u hehe. xoxo
hugs!!!!!!!

Thursday, November 28, 2013

Freebies Doodle Simple Je




Hihihihihihi. 
Simple je kaaaaan huhuhuhuhuhu
Just t-shirt and jeans and bawal and flat gitu hahahah.
Okay. Siapa nak ambik ambik ah hehehehehehehehehehe


Wednesday, November 27, 2013

Freebies Doodle Hijabster yo

Ecehwah dengan baju tidor gitu. Hahahhhaa.

Heheheheheh sekian lama qila menghiatus kan diri qila. Finally!!!!! Hohohohohohoho
Alhamdulillah. Habis jugak SIJIL PELAJARAN MALAYSIA lol. Yes. Habis dah spm yay freedom is mine now so yeh. Sekarang qila blogwalking je kerja. Bosan. Hehe.
Nanti nak buat to-do-list and then kena wajib laksanakan lah dalam 4 bulan cuti sekolah ni wee~
Nak kerja tapi takut n malu so takjadi lah hehe.
Paper last perdagangan susah lah jugak hehe but i managed to finish it biarlah salah pon hahaha.
Ok cut the crap 
Maaf post title macam bajet bajet jewwwww hihi
Nah. Doodle hijabster zaman sekarang lol. Penat tau tukar tukar warna T_T
Take it, or leave it. Hehe. 

Ada yang kosong, boleh main warna2 sendiri weee~
  

 

 

Hihi. Comel kan? 
*Hug diri sendiri*
Alaaaa lupa nk transparentkan dekat ketiak tu hohohoho
Heheheehehehehhehee dont 4get 2 click this! 

Kalau nak warna lain design pape cakap lah. Nanti qila try buat. I just dont even know how to color the doodle haih. Tata!

p/s IM BACKKKKK HAHAHAHAHA
BYE BYE SECONDARY SCHOOL BOOYAH YAY FREEDOM HELLO THERE

Thursday, November 21, 2013

Less than a WEEK

ya allah kurang je dari seminggu qila nak habis spm waaaaaaaaaaaah hahahaha
harini hari khamis. besok jumaat then sabtu pahtu ahad!!!!

Isnin ; Science
Rabu ; Perdagangan!!!!!

Partayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy time muahahahah finally. Its been 11 years T_T hohohohoho

okay nak study addmathe. Doakan tau. Ill be need it :(


p/s; tak sabar nak doodle, edit blog, buat header baru ala ala kak nad. oops. ihihiks pastu everything lah.  baca novel, tengok hunger games 2: catching fire!!! ugh harini keluar demmit hihihi ok toodles~~~~~ 

ok bye!!!!!!!!!!1

Saturday, November 16, 2013

Twilight Breaking Dawn Part Two

Dah start dah sekarang!!! Hahahahahhaa nak lepas stress. Tengok movie ni yay
ok bye x

Friday, November 15, 2013

Penat spm

Oh. Sangat penat T_T Allah je tahu how i suffer hehe. I am physically and mentally exhausted sampai *zzzzz*


Haha. Okay. Hari Rabu. Exam Sejarah Paper 1, Sejarah Paper 2. Petang tu Prinsip Akaun PAPER 2 sampai 4.30? And i was like whaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat. Seriously? Siapa yang buat jadual spm memang kejam. Ada pulak pergi buat macamtu. Sighs.

Rasa nak nangis bila jawab tu. Otak kosong. Susah kemain. :(
So balik terus mintak ampun dengan umi and abah. Sorry lah abah and umi, soalan akaun tu susah...............................
dah lah bila balik tu hujan :( macam tahu tahu je tengah sedih.
Tapi taknak lah nangis. Nanti abah mesti marah.
And fr sure bertambah stress. So crying is wasting my time hhoho
"So stay strong and move on qila!!! Gogogo u cn do it." qila said to herself. Haha. Eh tetiba teringat ada satu boy tu payungkan qila bila hujan guna file dia. eh. Hihihihiks okay enough.

Harap turun gred and dapat lah A+ pls hihi.
Okay, cerita semalam pulak. ALHAMDULILLAH. Paper 1 Akaun senang gila muahahaha!!!!!! Balik pukul 3.15. Balik mandi, semayang asar terus gi hospital.
Mama (nenek) demam denggi. Pastu menangis2 sebab dia memang tak tahan sakit hihi.
Kesian nya nenek aku mashallah. Tapi dengar cerita esok lusa sihat lah tu inshaallah. May allah grant you the best health ever :)

Isnin ni Mathe,
Rabu ni Pai,
Khamis ADDMATHE T______T 


Ya allah permudahkan lah urusan dunia &akhirat ku ya allah. Berikanlah kejayaan kepada ku ya allah. Dan gembirakanlah hati umi dan abahku dengan kejayaan ku. AMIN! xo

Oh, kalau rajin click click lah ni eh? hihi.



NOT TO FORGET. 
Mark your calendars for 21 Nov, don't miss the Hunger Games sequel, #CatchingFire out In Cinemas! 
jom gi tengok sama samaaaaaaaa
hehehhehhehehehehe
EH, NAK
FREE KITKAT? >CLICK<

Saturday, November 9, 2013

List list nak kena buat lepas SPM.

Hohohohohohohoho. 
Amboi. Ada list gitu.
Eh mesti lah kena ada list. Daripada buang masa? Hehehehe
Hm whatever lah.
MUST BUY LIST
Divergent Trilogy    

         RM 105.90*
  • Divergent, Insurgent & Allegiant by Veronica Roth.
huhuhuhuh ya allah tak sabarnya ya allah hihihihi TAPI
 hah ambik kau seghatus hinggit aiyoyo mana nak cari duit sighs TT_TT harap sangat dapat straight A's dalam SPM pls ya allah pls :(

Selling Price: RM 222.63

Legend Trilogy 
  • LegendProdigy, and Champion by Marie Lu. 
  • Ya allah. Mahalnya. Champion pun belum keluar. Prodigy tu pun harga RM 54.95*
Takjadi lah nak beli. Maybe ill buy divergent trilogy je lah.
Yang legend tu terberak woi nak bayar tu.
Okay. Nak sedapkan hati.......................

Nasibaik qila dah beli HUNGER GAMES TRILOGY HUHUHUHU
FOR ONLY RM46.00 WEEHEE~
Kira satu buku jatuh RM15 je. Murah gila kan?
Hihihihihi tak sabarnya nak habis SPM. 
Pergi tengok Hunger Games #2 : The Catching Fire 
on 22ND NOVEMBER OK.

TAPI QILA HABIS SPM 27 ;___;
OH SEDIHNYA HATI. TAPI TAKPE.
HABIS SPM TERUS GI WAYANG WOOHOO!!!!
p/s : Haritu pergi jumpa Mama (nenek) mintak restu. Dia suruh tadarus dengan dia lepas spm nanti oh tidaaaaaaaaaakkkkkkkkkkk hahhahhahaahahahaah inshaallah! may allah ease everything ok mamaaaaaaaaaaaaaaaaaa hihi thanks for you ilmu on al quran :)

p/s: Qila panggil nenek qila MAMA sbb dia tu  mat salleyh. Hahah. Hebak kan hihik. 
NAK SAMBUNG STUDY SEJ, ACC, ADDMATH, MATHE, PAI, SCIENCE AND PDG. 
goodluck to meeeeeeeeeeeeeeeeeee :c

Saturday, November 2, 2013

Doodle~




Alhamdulillah. - using paint tool sai x
This is my 4th doodle if i wasnt mistaken hehehehehe :3

I doodle a lot like hundred times and walah!!!!


Hihihihihi
inspiration? MYSELF hahahahah!!!

soooooo literally i draw myself ((but ofcs much more kurus lah)) heheheehheeheh :3
i still cannot believe it omg!!!
hohohoho i took an hour to complete the drawing ok TT_TT
sadlife. the best part is coloring part bcs it looks just the same. Hm i forgot to put some shadows and indeed it look messy but so what.

uh oh.
ok gtg study. spm is few days left!!!!
*faint* 
im too tired of being too tired :c
need help.
  
hodoh kan? Jangan risau. Saya tahu. Hahahah. That is my first and second doodle and the third And yang dekat atas tadi tu ke-4. Muahahah pahal aku mcm ntahapape ni. Sigh. Maybe aku hampir jadi gila disebabkan SPM??!?!!!!! :OOO


p/s: TAK SABARNYA NK HABIS SPM YA ALLAH HEHEHEHEHEH.
 Yeyeyerzzzz

nanti boleh makan, tidur, baca novel, tengok wayang, keluar dgn kawan  oops i have no friends so
no. Haha. Boleh online and doodle and main game aaaaaaa bestnya!!!!!!!!!